Πολιτική|30.09.2021 12:56

Βουλή: Στήριξη από την Πολιτεία ζήτησαν οι Ολυμπιονίκες – Η έκκληση Πετρούνια

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την στήριξη της Ελληνικής πολιτείας ζήτησαν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της Βουλής.

Οι ίδιοι, μάλιστα, εξέφρασαν τα παράπονά τους για την αντιμετώπισή που έχουν, κάτι που όπως τονίστηκε τους οδηγεί μακριά από την επίτευξη των στόχων τους. «Ο μαζικός αθλητισμός οφείλει να είναι προτεραιότητα για την πολιτεία. Όσο απαραίτητο και αυτονόητο είναι τα σχολείο άλλο τόσο είναι και οι αθλητικοί χώροι», είπε ο αργυρός Ολυμπιονίκης της Εθνικής Ομάδας Πόλο, Εμμανουήλ Ζερδεβάς . Ειδική μνεία έκανε στο γεγονός ότι η Εθνική Ομάδα δεν έχει δικό της κολυμβητήριο και αναγκάζεται να φιλοξενείται από άλλες ομάδες. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο άθλημα δεν ανήκει στον επαγγελματικό αθλητισμό και συνεπώς «υστερεί σε συγκεκριμένους τομείς»: «Όπως για παράδειγμα, η σύνταξη, η ασφάλιση, και οι χρηματικές απολαβές». «Σας ζητώ την έμπρακτη επιβράβευση της διάκρισης ώστε η Ελλάδα να προοδεύει στον κλάδο του αθλητισμού», κατέληξε το ίδιος.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από την πλευρά της η Ολυμπιονίκης του Τζούντο Ελισάβετ Τελτσίδου ξεκαθάρισε ότι είναι αναγκαίοι να επανέλθουν τα προνόμια των αθλητών για όσους υψώνουν ψηλά τη σημαία. «Είναι στενάχωρο να μην μας στηρίζει η πολιτεία. το αβέβαιο μέλλον μου με οδηγεί μακριά από τους στόχους μου», προσέθεσε η ίδιο και παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι 25 ετών και δεν έχει καμία επαγγελματική αποκατάσταση. «Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίζει τις θυσίες ενός αθλητή. Κάθε μέρα ξεπερνάμε τον ευατό μας, γι’ αυτό χρειαζόμαστε την στήριξή σας», συμπλήρωσε η ίδια.

Πετρούνιας: Κάνω έκκληση η Πολιτεία να στηρίξει τον αθλητισμό

Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω ιατρικών υποχρεώσεων μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Λευτέρης Πετρούνιας. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε σε λίγες ώρες θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου! Ο Ολυμπιονίκης των Κρίκων έκανε κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης ομιλίας έκκληση στην πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα τον Αθλητισμό. «Έχω την τιμή να βρίσκομαι στην αφρόκρεμα του ελληνικού αθλητισμού και θέλω να κάνω έκκληση να στηρίξουν τον αθλητισμό γιατί όλα τα παιδιά κόβουμε τα χεριά σπάμε τα πόδια μας κάνουμε καθημερινές θυσίες», σημείωσε με νόημα.

Πάντως, αναγνώρισε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έκανε μια… αρχή, εντούτοις ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται περαιτέρω στήριξη. «Ο κ. Αυγενάκης έκανε την αρχή με διάφορες αλλαγές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη κατά τη διάρκεια όλης της τετραετίας κι όχι μόνο όταν φτάνουν στους ολυμπιακούς αγώνες», τόνισε.

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι – Συγκλονίζει η κατάθεση της Ιωάννας: Ήταν φρικτοί οι πόνοι

Τραγωδία στον Βόλο: Μητέρα και γιος πέθαναν από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών

Παγόσπιτα στο Τατόι: Η «παγωμένη» αποκάλυψη μέσα από την πύρινη λαίλαπα στα βασιλικά κτήματα

Κορονοϊός – Ανησυχία από τη διασπορά: Απαγόρευση παρελάσεων ζητούν οι ειδικοί - Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει οριζόντια απόφαση

ΒουλήολυμπιονίκηςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021