Πολιτική|30.09.2021 14:07

Οικονόμου για Σταυρούπολη: Κανένα περιθώριο ανάδειξης φασιστικών συμπεριφορών οποιουδήποτε χρώματος

Newsroom

Απάντηση στα πυρά της αντιπολίτευσης και τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ανέχεται ακροδεξιές ομάδες, στον απόηχο των άγριων επεισοδίων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανάδειξης φασιστικών συμπεριφορών οποιουδήποτε χρώματος», υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα, τονίζοντας πως «είτε κάποιος πετάει μολότοφ σε έναν άνθρωπο και τον καίει, είτε κάποιος έχει ένα σουγιά και θεωρεί ότι μπορεί να επιβάλει την τρέλα που κουβαλάει στο μυαλό του, όλα αυτά συνιστούν εγκληματική πράξη».

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου

«Για εμάς δεν πρέπει να μην υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια εγκληματικά φαινόμενα [σ.σ. τα επεισόδια], δεν πρέπει να δώσουμε κανένα δικαίωμα στον οποιονδήποτε να δηλητηριάζει τα μυαλά των νέων παιδιών, δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο ανάδειξης φασιστικών συμπεριφορών οποιουδήποτε χρώματος και οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή. Είτε κάποιος πετάει μολότοφ σε έναν άνθρωπο και τον καίει, είτε κάποιος έχει ένα σουγιά και θεωρεί ότι μπορεί να επιβάλει την τρέλα που κουβαλάει στο μυαλό του όλα αυτά συνιστούν εγκληματική πράξη. Συνιστούν εγκληματική πράξη στελεχών συμμοριών που είναι πέρα από το αξιακό σύστημα της Δημοκρατίας, πέρα από το αξιακό σύστημα της κυβέρνησης και πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως αντιμετωπίζονται αυτά τα πράγματα τον 21ο αιώνα στα πολιτισμένα κράτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και συνέχισε:

«Είμαστε απέναντι σε φασιστικές νοοτροπίες όπως αυτή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, να θυμίσω ότι χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση με ενέργειες της κυβέρνησης Σαμαρά, να θυμίσω ότι η δίκη ολοκληρώθηκε επί ημερών αυτής της κυβέρνησης, να θυμίσω ότι δείχνουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε φασιστική συμπεριφορά είτε φοράει κουκούλες, είτε έχει ξυρισμένα κεφάλια, είτε οτιδήποτε άλλο που απειλεί ανθρώπινες ζωές. Είναι επικίνδυνο, η έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων, να οδηγεί κόμματα της αντιπολίτευσης να οδηγούν σε περίεργους συνειρμούς στην ελληνική κοινωνία, που μπορεί να δηλητηριάζουν το μυαλό των πολιτών. Οι εγκληματικές συμπεριφορές, είναι εγκληματικές συμπεριφορές, και οι συμμορίες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές, ακόμη και αν κάποια στιγμή ορισμένοι προσπαθούν να τους δώσουν και μια πολιτική διάσταση. Δεν μετράμε τις αποστάσεις με υποδεκάμετρο. Δεν είναι θέμα αποστάσεων, είναι θέμα αντίληψης, νοοτροπίας».

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι – Συγκλονίζει η κατάθεση της Ιωάννας: Ήταν φρικτοί οι πόνοι

Τραγωδία στον Βόλο: Μητέρα και γιος πέθαναν από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών

Παγόσπιτα στο Τατόι: Η «παγωμένη» αποκάλυψη μέσα από την πύρινη λαίλαπα στα βασιλικά κτήματα

Κορονοϊός – Ανησυχία από τη διασπορά: Απαγόρευση παρελάσεων ζητούν οι ειδικοί - Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει οριζόντια απόφαση

Χρυσή ΑυγήΙωάννης ΟικονόμουΕΠΑΛ