Πολιτική|24.01.2019 15:08

Δραγασάκης: «Δεν υπάρχει αριστερό "όχι" στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Κατερίνα Τζαβάρα

«Η επιλογή της Αριστεράς για τη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μια εθνική επιλογή» είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως εξήγησε η Συμφωνία όχι μόνο «λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα, στη βάση των συναινέσεων που είχαν διαμορφωθεί ιστορικά, αλλά και διότι προφυλάσσει τη χώρα έναντι και μελλοντικών κινδύνων».

«Δεν υπάρχει αριστερό "όχι" στη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κ. Δραγασάκης απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ. «Δεν υπάρχει αριστερό "όχι"! Όσα λάβαρα αντινατοϊκά και να υψώσετε, το "όχι" στη Συμφωνία των Πρεσπών ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικισμού! Όχι γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το παν αλλά γιατί δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ασκήσουμε μια αριστερή πολιτική στα Βαλκάνια» πρόσθεσε.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε επίσης ότι το «ναι» στη Συμφωνία δεν σημαίνει «ναι» στην κυβέρνηση αλλά αμιγώς «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Χαρακτήρισε «γραμμή άρνησης και αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων του Βουκουρεστίου» τη γραμμή του συνθήματος «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»… και αναφέρθηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 λέγοντας πως είναι «αυτό που ονομάζουμε σήμερα εθνική γραμμή».

Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία, θα επικυρώσει τη Συμφωνία, «και με τον τρόπο αυτό, θα μπει τέλος σε μια εκκρεμότητα 10ετιών που καθιστούσε την Ελλάδα μέρος του προβλήματος στην περιοχή, αν και θα μπορούσε να είναι ο πρωταγωνιστής για προοδευτικές εξελίξεις».

ΒουλήΓιάννης ΔραγασάκηςΣυμφωνία των Πρεσπών