Πολιτική|24.01.2019 16:32

Παππάς: Τελευταία μέρα για τους επαγγελματίες πατριδοκάπηλους

Κατερίνα Τζαβάρα

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως είναι η τελευταία ημέρα «στη δουλειά» για τους επαγγελματίες «πατριδοκάπηλους». Τόνισε, επίσης, απερίφραστα ότι πρόκειται για την «τελευταία μέρα ενός δύσκολου προβλήματος που κόστισε στην εξωτερική μας πολιτική».

Ο Νίκος Παππάς καταφέρθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζοντάς της ότι έχει υποστεί σοβαρή μετατόπιση και ως προς την πολιτική και ως προς την πράξη ενώ σημείωσε πως ειδικά αυτές τις ημέρες θα περιμέναμε να υπάρξει μία σαφής καταδίκη των ακροδεξιών παρακρατικών, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή.

Επίσης, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσίασε η ΔΗΣΥ με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ υποστήριξε ακόμη ότι οι Πρέσπες είναι όντως καταλύτης πολιτικών εξελίξεων γιατί «συμπυκνώνεται το πώς αντιλαμβάνεται κάθε πολιτική δύναμη το μέλλον αυτού του τόπου και του λαού».

Ειδικά για την εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Παππάς είπε ότι δυστυχώς, ενώ η συζήτηση για το Μακεδονικό έχει εξελιχθεί εδώ και πολύ καιρό, οι κραυγές και οι αλαλαγμοί δεν επέτρεψαν σε μεγάλο κομμάτι των πολιτών να ενημερωθεί για την ουσία της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε ακόμη ειδική αναφορά στο «βίο και την πολιτεία» των πρωθυπουργών και των υπουργών της ΝΔ, που χειρίστηκαν την υπόθεση του ονοματολογικού κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως επανεφηύρε τον εαυτό της ως αντιπολίτευση και έκανε «την επιλογή της διολίσθησης προς την ακροδεξιά ρητορική, συνειδητά».

Συμφωνία των ΠρεσπώνΝίκος ΠαππάςΝέα Δημοκρατία