Πολιτική|04.10.2021 11:08

Κοντογεώργης στο OPEN για Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: Eίμαστε απέναντι σε κάθε ναζιστικό ή νεοναζιστικό μόρφωμα

Newsroom

Ο Γ.Γ. συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, μίλησε στην εκπομπή για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, την έξαρση της ακροδεξιάς αλλά και την επιδημιολογική κρίση.

Σχολιάζοντας την επανεμφάνιση ακροδεξιών ομάδων κρούσης ανέφερε ότι «η αντιπολίτευση πάντα ψαρεύει σε θολά νερά... είμαστε απέναντι σε κάθε ναζιστικό ή νεοναζιστικό μόρφωμα, θα περιφρουρήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και την δημοκρατία».

Αναφερόμενος στην παραίτηση Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ είπε: «Έκανε σημαντική δουλειά στον ΕΟΔΥ. Είναι λογικό να κλείνει ένας κύκλος και ανθρώπινο να υπάρχει μία κόπωση, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Για τις παρελάσεις και την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι «και για τις στρατιωτικές και για τις μαθητικές παρελάσεις θα υπάρχει συνεργασία με την επιτροπή, θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, έχει προχωρήσει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού σε μεγάλο ποσοστό. Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα είναι κάπως ανησυχητική, όλα τα δεδομένα θα αξιολογηθούν. Είναι πολύ καλή η μέχρι στιγμής εμπειρία από το άνοιγμα των σχολείων. Οι αυξημένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι έχουν λειτουργήσει πολύ καλά. Χρειάζεται μία ηρεμία, χαμηλοί τόνοι και ενιαία γραμμή στην επιστημονική άποψη».

Σχολιάζοντας εάν είναι υπέρ του να γίνουν παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «αν η επιδημιολογική εικόνα αν είναι αυτή θα επιτρέψουν τα πράγματα να λειτουργήσουν, όμως επαναλαμβάνω ότι βρισκόμαστε σε μία φάση επαναφοράς σε μία κανονικότητα, σταδιακά πρέπει να το εμπεδώσουμε. Με την επιτροπή των ειδικών γίνεται η συζήτηση (για παρελάσεις) για τα επιδημιολογικά μέτρα. Ναι μεν ανησυχούν αλλά δεν οδηγούν σε νέα μέτρα. Θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες αν θα πάρουμε μέτρα για τις δημόσιες υπηρεσίες για ανεμβολίαστους».

«Η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων έχει συμβάλλει σημαντικά στις αποφάσεις της πολιτείας για την διαχείριση της πανδημίας. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για επικείμενες αλλαγές στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων», ανέφερε

Όλες οι ειδήσεις

Ελληνοτουρκικά: Ναρκοθετεί το διάλογο η Άγκυρα - Η απάντηση της Αθήνας

Πυροβολισμοί στη Λιοσίων: Το προφίλ του θύματος – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αρχές

ΕΟΔΥ: «Σαρώνεται» όλο το ΔΣ μετά τις παραιτήσεις - Όλα τα ονόματα και το παρασκήνιο

Αυξήσεις τιμών σε ενέργεια: Συναγερμός στην ΕΕ – Πακέτο προτάσεων από Κομισιόν

Μυρτώ: Στο ΣτΕ η μητέρα της - Απέρριψαν τις αγωγές για μηνιαίο επίδομα

επεισόδιαακροδεξιάΣταυρούποληΕΠΑΛ