Πολιτική|04.10.2021 12:45

Τουρκία - Πρωτοσέλιδο Χουριέτ: «Σκληρή απάντηση στην ελληνική αλαζονεία»

Μαρία Ζαχαράκη

«Σκληρή απάντηση στην αλαζονεία» είναι ο πηχυαίος πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» σήμερα Δευτέρα, η οποία υποστηρίζει ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εμπόδισε προσπάθεια παραβίασης της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας» από την Ελλάδα.

«Αυτή τη φορά η Ε/Κ πλευρά εξέδωσε NAVTEX προσπαθώντας να παραβιάσει την τουρκική υφαλοκρηπίδα με ερευνητικό πλοίο υπό σημαία Μάλτας το οποίο ενοικίασε. Η Άγκυρα απάντησε με αντι NAVTEX» σύμφωνα με την εφημερίδα.

Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος

Στο μεταξύ η αντιπολιτευτική εφημερίδα «Σοζτζού» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της «Τα πλοία σκουριάζουν στο λιμάνι, χάνουμε την ανατολική Μεσόγειο», φιλοξενεί δηλώσεις του αντιναύαυρχου Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος υποστηρίζει πως εάν η Τουρκία σταματήσει τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, επειδή συζητάνε με την Ελλάδα, θα χάσουν την ανατολική Μεσόγειο από τα χέρια τους.

«Είχαμε δύο ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα στην ανατολική Μεσόγειο, τώρα κανένα. Θέτουμε μόνοι μας εκτός νόμου τη συμφωνία με την Λιβύη», υποστηρίζει ο «αρχιτέκτονας» του τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Ακσάμ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Αλεργία Μακρόν για την Τουρκία», γράφει ότι αυτή τη φορά ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, άντηλσε γεγονότα από το αποικιακό παρελθόν του για να επιτεθεί στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η Ελλάδα δεν ήταν η επιθετική πλευρά το καλοκαίρι του 2020 στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά ο Μακρόν ισχυρίζεται τώρα ότι η Αλγερία, η οποία απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία μετά από ένα αιματηρό πόλεμο, ήταν αρχικώς αποικία κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας».

Επικαλείται μάλιστα δήλωση του Μακρόν ότι «η ιστορία της Αλγερίας έχει ξαναγραφεί υπό την τουρκική επιρροή και δεν βασίζεται σε γεγονότα, βασίζεται στο μίσος προς τη Γαλλία».

Όλες οι ειδήσεις

Άγνωστος Στρατιώτης: Το προφίλ του 58χρονου που έφτασε με αγροτικό στο μνημείο – Τι βρέθηκε στο όχημά του

Κορονοϊός: Έρχονται περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους, σε «σημείο κανονικότητας» - Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες δε μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους

Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη ένα άτομο για την επίθεση ακροδεξιών στην αντιφασιστική συγκέντρωση

28η Οκτωβρίου - Βορίδης: Οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά με τη συμμετοχή όλων

NAVTEXΤουρκία