Πολιτική|04.10.2021 17:03

Προϋπολογισμός - ΜέΡΑ25: Το επιτελείο της Μητσοτάκης Α.Ε. προωθεί αποκλειστικά υψηλά συμφέροντα

Newsroom

Έντονη κριτική από τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ 25 για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση, το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Ένας ακόμα μνημονιακός Προϋπολογισμός για λίγους» από τον οποίο «καμία μεσαία τάξη και κανένας οικονομικά ασθενέστερος δεν θα ευνοηθούν ούτε και το 2022 από το οικονομικό επιτελείο της Μητσοτάκης Α.Ε. που προωθεί αποκλειστικά και μόνο πολύ συγκεκριμένα, υψηλά συμφέροντα».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σχολιάζοντας την κατάθεση του προσχεδίου του προυπολογισμού για το 2022.

Ο κ. Κριθαρίδης επισημαίνει ότι, «η Κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημα πως ο προϋπολογισμός του 2022 θα είναι Προϋπολογισμός της «μεσαίας τάξης». Ωστόσο, προσθέτει, «από όσα διαβάζουμε δεν βλέπουμε να ισχύει τίποτα τέτοιο. Αντιθέτως βλέπουμε και ακούμε έναν πρωθυπουργό που, και στην εισαγωγική του ακόμα τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, επανέλαβε τα όσα πριν από λίγο καιρό διακήρυττε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Πιο συγκεκριμένα, ότι οι περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να συνενωθούν, να συγχωνευτούν ή αλλιώς να κλείσουν μιας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, για τα οποία επαίρεται η Κυβέρνηση -με «προεξέχον» το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας- θα οδηγηθούν εξ' ολοκλήρου σε κολοσσούς της ολιγαρχίας».

Όλες οι ειδήσεις

Σέρρες: Ερχεται lockdown αλά Θεσσαλονίκη - Μπλόκο σε μετακινήσεις για διασκέδαση

Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας 34χρονος - Κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ανοίγει πλατφόρμα διευκρινίσεων - Για ποιους η πληρωμή τον Οκτώβριο

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ελληνικό μέλι με επικίνδυνη ουσία

Mad Clip: Σάλος με φωτογραφία από το νεκροτομείο - «Ντροπιαστικό και άνανδρο»

προϊπολογισμόςΒουλήΜέΡΑ 25