Πολιτική|05.10.2021 07:40

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης κυβερνά με την ανοχή κι όχι με την εμπιστοσύνη της κοινωνίας

Βούλα Κεχαγιά

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σλοβενία προκειμένου να συμμετάσχει την Τετάρτη στην προπαρασκευαστική συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε μία ακόμη επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό. Με το ερώτημα: Θα αναλάβει ο πρωθυπουργός την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας; Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσε η διαπίστωση πως η χώρα μας βρίσκεται διαρκώς στις χειρότερες θέσεις σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ότι βρίσκεται 20η σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες και ότι ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων ακόμη και τη Σουηδία που από την αρχή της πανδημίας αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή.

Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της πανδημίας

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας καθώς τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείρισή της. Στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε βεβαίως ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς σχολιάζοντας πως “η πατρίδα μας έχει την πιο ακατάλληλη κυβέρνηση” καθώς αντί να λύνει προβλήματα γεννά περισσότερα και ο πρωθυπουργός κάνει δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων”. Είπε μάλιστα πως “η κυβέρνηση κυβερνά με την ανοχή κι όχι την εμπιστοσύνη των πολιτών”.

Εντόπισε όμως κι έναν τομέα στον οποίο όπως είπε οι “άριστοι” αριστεύουν κι αυτός είναι ο τομέας εξυπηρέτησης συμφερόντων των δικών τους φίλων και χορηγών. Αίσθηση προκάλεσε το άνοιγμα προς την σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς επικαλέστηκε παλαιότερη δήλωση της κ. Γεννηματά που είχε μιλήσει για “Μαξίμου ΑΕ” με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σχολιάζοντας πως “δεν το είπα εγώ αλλά το προσυπογράφω”.

Σαφείς αιχμές άφησε και για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή και την οποία όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταψηφίσει αφού η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε δύο “διορθώσεις” που ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση. ‘Ο κ. Μητσοτάκης φέρνει μία συμφωνία που δεν υποχρεώνει τους Γάλλους να μάς συνδράμουν στα 7 ναυτικά μίλια, αλλά εμάς να εμπλακούμε στο εμπόλεμο Σαχέλ” είπε. Επίσης με τη φράση “γυρίσαμε στην “χρυσή δεκακετία” του Άκη και του Γιάννου ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε θέμα διαφάνειας για την αμυντική συμφωνία και γενικώς για τα εξοπλιστικά το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κατά τις πληροφορίες στη συνεδρίαση δεν διατυπώθηκαν ενστάσεις για το “κατά” στην Συμφωνία παρά μόνο μπήκαν από δύο βουλευτές δύο τρεις αστερίσκοι.

Όλες οι ειδήσεις

Facebook: Το χρονικό του black out – Πλήγμα για τον Mark Zuckerberg

Το ράλι της ενέργειας «παγώνει» τα νοικοκυριά - Νέα μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση

ΕΟΔΥ: Οριστική απόφαση για τον νέο Πρόεδρο – Τα 2 πρόσωπα που προκρίνονται

Κορονοϊός: Πώς πρέπει να γίνουν οι παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη – Τι λέει ο Σαρηγιάννης στο ethnos.gr

ΣΥΡΙΖΑΦώφη ΓεννηματάπρωθυπουργόςπανδημίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης Τσίπρας