Πολιτική|05.10.2021 13:18

Οικονόμου: Ανακοινώνει νέα προνόμια σε εμβολιασμένους το Υπουργείο Υγείας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Νέο κύκλο προνομίων για τους εμβολιασμένους αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ethnos.gr.

«Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πνεύμα θα είναι οι αυριανές ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη. Την ίδια ώρα, απαντώντας στα πυρά του Ευάγγελου Βενιζέλου για την πορεία της πανδημίας και κυρίως για τον υψηλό αριθμό νεκρών, υπογράμμισε ότι εφόσον υπάρξει επιστημονική εξήγηση, τότε η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί.

«Ο υψηλός αριθμός η απώλεια ζωής είναι λυπηρό και στενάχωρο φαινόμενο που κανείς δεν μπορεί να το προσπερνά. Δεν μπορεί κανείς να στέκεται αδιάφορος. Όμως είναι ένα θέμα που έχει πρωτίστως επιστημονική και μετά πολύ λιγότερο πολιτική. Όταν εξηγηθεί επιστημονικά και υπάρχει περιθώριο πολιτικής εξήγησης η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι με βάση τους αριθμούς και τους ανθρώπους που είναι στις ΜΕΘ αλλά και τις απώλειες διαπιστώνει ότι αφορά ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. «Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχία ένα πλαίσιο (εμβολιασμών) που έχει 2 στους 3 συμπολίτες μας θωρακισμένους απέναντι στον κορονοϊό», προσέθεσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τις νέες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων τόνισε ότι η Αθήνα όχι μόνο περίμενε αλλά αντιλαμβάνεται γιατί οι γείτονες αντιδρούν με αυτό το νευρικό τρόπο μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίςα. « Είναι μια επιβεβαίωση πόσο σημαντική εθνική επιτυχία ήταν η συμφωνία», συμπλήρωσε. Σε άλλη ερώτηση, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του Σκοπιανού προέδρου είπε ότι οι συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες θα συζητηθούν στη Βουλή ότι κριθεί ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος.

Νέα μέτρα για το φυσικό αέριο

Επίσης, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε νέα μέτρα στήριξης για όλους όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο εξαιτίας των ανατιμήσεων. «Σύντομα και μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις στήριξης για καταναλωτές φυσικού αερίου όπως είχε γίνε και με το ηλεκτρικό ρεύμα.», είπε.

Απαντώντας, τέλος, στην χθεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα επισήμανε ότι όλο το ντεκόρ στη ΚΟ ήταν μια απελπισμένη προσπάθεια να δικαιολογήσει γιατί το αντιπολιτευτικό μένος τον οδηγεί να είναι απέναντι σε μια τεράστια επιτυχία. «Αν θέλει περισσότερες πληροφορίες για την εποχή που ανέφερε έχει στο περιβάλλον του ανθρώπους που μπορεί να του το περιγράψουν», σημείωσε κλείνοντας.

Όλες οι ειδήσεις

Νίκος Τσουμάνης: Είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του τη Δευτέρα – Εντοπίστηκε δεμένος με τρία tire up στο λαιμό

Σχολεία: Δεν θα παίρνουν απουσίες οι μαθητές που εμβολιάζονται

Πρόβλεψη Μαρουσάκη: Έρχεται κύμα κακοκαιρίας - Ανάμεσα σε δύο ατμοσφαιρικά βουνά η Ελλάδα

Facebook: Πόσα έχασε ο Mark Zuckerberg από το μπλακ άουτ

Εμβόλιο Pfizer: Στο 47% η αποτελεσματικότητα έναντι λοίμωξης με κορονοϊό μετά από 5 μήνες

ΕΟΔΥ: Και επίσημα πρόεδρος ο Θεοκλής Ζαούτης - Τι αναφέρει το υπουργείο Υγείας

εμβολιασμένοιΚορονοϊόςνέα μέτραΓιάννης Οικονόμου