Πολιτική|05.10.2021 22:30

Μπογδάνος: Όσα είπε και οδήγησαν στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία

Newsroom

Τα όσα απαράδεκτα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όπως φαίνεται, ώστε μετά από μπαράζ ρατσιστικών και αντικομμουνιστικών δημόσιων τοποθετήσεων, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος να αποτελεί πλέον παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία και να διαγράφεται από το κόμμα. 

Καταλυτικό ρόλο για τις εξελίξεις διαδραμάτισε η κρίσιμη παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια ο οποίος καταδίκασε τα όσα δήλωσε ο πρώην πλέον βουλευτής. 

Αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε: «Θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, ο οποίος έλεγε ότι έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» τόνισε με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ να απαντά: «Αυτά που λέγανε οι χρυσαυγίτες εδώ μέσα. Κάποιος πρέπει να σας μαζέψει, γιατί εκτός από το «τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος», υπάρχει και το «τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή».

Παρόντες στο Βίτσι και Τσικαλάγιας - Αντωνίου 

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Βίτσας, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα τα οποία σημείωναν ότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ παρέστη σε εκδηλώσεις μίσους στο Βίτσι πλάι σε μέλη της Χρυσής Αυγής και τον Ηλία Κασιδιάρη. 

Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, απάντησε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέροντας μάλιστα ότι εκτός του ίδιου επίσης παρόντες ήταν και στη γιορτή μίσους στο Βίτσι ήταν η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντωνίου και ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Ζ. Τσικαλάγιας.

«Ευχαριστώ τον κύριο Δρίτσα γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα. Εκεί λοιπόν που τιμήσαμε τέτοιες μέρες το 1949, η κυβέρνηση συνεργασίας φιλελευθέρων και λαϊκού κόμματος με πρωθυπουργό βενιζελικό, τον Αλέξανδρο Διομήδη ο οποίος διετέλεσε, υπουργός οικονομικών του Βενιζέλου το1932 -1933 σταμάτησαν τους σχεδιασμούς εκείνων που ήθελαν το διαμελισμό της πατρίδος και την κατάλυση της δημοκρατίας.

Εκεί λοιπόν βρισκόταν επίσης ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς κ. Ζήσης Τσικαλάγιας και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη βόρεια Ελλάδα η κυρία Αντωνίου, συνεπώς όταν διαβάζετε εσείς κάτι να το διαβάζετε ολόκληρο.

Δεύτερον και θα ήθελα να κλείσω με αυτό, στη δημοκρατία τους φασίστες τα φασιστοειδή τους μαύρους αυτούς τύπους που λερώνουν το πολίτευμα μας τους διώκει τους συλλαμβάνει τους δικάζει και τους καταδικάζει η Πολιτεία.

Είμαι αυτής της άποψης είμαι αυτής της άποψης κ. Δρίτσα, κ. Παφίλη, κ. Αναγνωστοπούλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. 

Άμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ο οποίος σε έντονο ύφος καταδίκασε πλήρως τις δηλώσεις Μπογδάνου και αδειάζοντάς τον ξεκαθάρισε ότι πρώτον η «συμπαράταξη με Κασιδιάρη» αλλά και το ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δε θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα κάτι τέτοιο».

Όπως πρώτο μετέδωσε το OPEN και η Σοφία Φασουλάκη στο κλείσιμο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, το βαρύ κλίμα για τον Μπογδάνο έθεσε επί τάπητος τη διαγραφή του η οποία και όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος μόλις λίγα λεπτά αργότερα, πραγματοποιήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος από τη Σλοβενία που βρίσκεται ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και προχώρησε στη διαγραφή, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του σταθμού.  

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου. 

Όλες οι ειδήσεις

«Το αυγό του φιδιού κάνει την επαναμφάνισή του»: Δεν αρκεί μία δίκη για να ξεμπερδέψεις με τον φασισμό

Self test: Δήλωση για φοιτητές στο edupass.gov.gr - Μαθητές στο self-testing.gov.gr

Καιρός: Σημαντική επιδείνωση και κακοκαιρία διαρκείας – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Εμβόλιο για κορονοϊό: Νέα μελέτη αποκαλύπτει κατά πόσο εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό

Εμβολιασμένοι: Έρχονται περισσότερες ελευθερίες – Τι εξετάζει το υπουργείο Υγείας, πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Νίκος ΔένδιαςδιαγραφήΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚωνσταντίνος ΜπογδάνοςΝέα Δημοκρατία