Πολιτική|06.10.2021 07:44

Μπογδάνος: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας διαγραφής

Αλέξανδρος Διαμάντης

Παρελθόν αποτελεί από την Τρίτη 5 Οκτωβρίου ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που μάλλον μοιάζει με φυσιολογική εξέλιξη. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν άμεση. Δεν είχε περάσει ούτε μισή ώρα από τη στιγμή που ο Νίκος Δένδιας (ο οποίος και πάλι… κέρδισε πόντους) «άδειασε» τον πρώην γαλάζιο βουλευτή, και ο πρωθυπουργός με την σειρά του στον έστειλε στην κερκίδα.

Ήταν η δεύτερη φορά, εξάλλου, σε μικρό χρονικό διάστημα που δημιουργούσε ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία. Και ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη φορά δεν έδωσε συγχωροχάρτι. Έστειλε, μάλιστα, και ένα σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος: Τέτοιου είδους συμπεριφορές, πολλώ δε μάλλον ταύτιση με την άκρα δεξιά, δεν θα έχουν θέση στη γαλάζια παράταξη. «Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα το εννοούσαμε», τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, λίγο μετά την διαγραφή, αποδεικνύοντας ότι η προηγηθείσα «απειλή» δεν ήταν κενή περιεχομένου.

Το «αμαρτωλό» παρελθόν

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες σε ιστοσελίδα που ανήκε μέχρι πρόσφατα στον ίδιο και αναδεικνύει συχνά τις θέσεις του, προχώρησε στην αδιανόητη κίνηση να δημοσιεύσει λίστα με τα ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Κυψέλης. Ο Κ. Μπογδάνος έσπευσε να κάνει retweet το εν λόγω κείμενο, το οποίο ειρήσθω εξήρε το έργο του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας ότι αποτελεί εξαίρεση στους βουλευτές και πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Α’ Αθήνας. Τελικά μετά τη δημόσια κατακραυγή αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, ζητώντας άφεση αμαρτιών και από το Μέγαρο Μαξίμου. Την οποία πήρε έστω… προσωρινά.

Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, πάντως, ήταν προετοιμασμένοι για μια τέτοια εξέλιξη, για την οποία φάνηκε ότι έτοιμος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι γνωρίζοντες υπογραμμίζουν ότι οι απόψεις του πρωθυπουργού με του πρώην βουλευτή σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται και συνεπώς η διαγραφή φάνταζε (και τελικά ήταν) ως το επικρατέστερο σενάριο.

Εξάλλου, η υπόθεση με την δημοσίευση των στοιχείων των νηπίων ήρθε ως αποκορύφωμα σε μια σειρά από προκλητικές του δηλώσεις ή πράξεις. Όπως για παράδειγμα όταν είχε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία ενός διαδηλωτή στα επεισόδια που είχαν γίνει με αφορμή την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, υποστηρίζοντας τότε ότι ήταν μέλος του ΚΚΕ. Ή όταν είχε βρεθεί στην ίδια πορεία με τον φυλακισμένος, πλέον, πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη το καλοκαίρι του 2020, σε συγκέντρωση ακροδεξιών στην πλατεία Βικτωρίας. Ακόμα, μάλιστα, και πριν τις εκλογές είχε καταφέρει να βρεθεί στο επίκεντρο, όταν σε απαντώντας σε ένα χρήστη του twitter που ζητούσε να μπει ένα τανκς στην ΕΡΤ, είπε: «ψηφίστε σωστά και το 'χουμε!».

Με άλλα λόγια, ο Κ. Μπογδάνος έμοιαζε εξ αρχής ως μια «βόμβα» στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Προτού, λοιπόν, γίνει πάλι επιχείρημα στα χείλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης τον έδιωξε κακήν κακώς. Αυτή, εξάλλου, ήταν η δεύτερη φορά που η θετική ατζέντα της κυβέρνησης (αγορά φρεγατών) επισκιαζόταν μια δήλωσή του. Και το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού….

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Κανονικότητα για εμβολιασμένους - Lockdown για ανεμβολίαστους

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα δεν κλείνει με τη διαγραφή Μπογδάνου

Πεύκη: Εμπρησμός σε αυτοκίνητο - Πληροφορίες ότι ανήκει σε συγγενή ηγετικού στελέχους της Χ.Α

Καιρός: Σημαντική επιδείνωση και κακοκαιρία διαρκείας – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Κωνσταντίνος ΜπογδάνοςΝέα ΔημοκρατίαΝίκος ΔένδιαςΚυριάκος Μητσοτάκης