Πολιτική|06.10.2021 10:43

Πλεύρης: Ο Μπογδάνος εκφράζει απόψεις άλλων μορφωμάτων

Newsroom

Καμιά απολύτως δραστηριότητα δεν θέλει να περιορίσει η κυβέρνηση ξεκαθάρισε μιλώντας στο OPEN ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος σχολιάσε και τη διαγραφή του Κωνταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία. «Απλώς να γίνεται με τρόπους που να προστατεύεται η δημόσια υγεία. Οπουδήποτε υπάρχει οικονομική και κοινωνική δράση θα επιλέγεται να γίνεται αυτή η δράση με τα μέτρα προστασίας. Σε αυτή τη φιλοσοφία είναι και οι παρελάσεις» είπε ο κ. Πλεύρης. Όπως εξήγησε ο υπουργός στο γήπεδο της Τούμπας για παράδειγμα μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα οι φίλαθλοι με τον Άρη, αρκεί να είναι εμβολιασμένοι.

Καμία αλλαγή στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων-Δημιουργείται και νέα Επιτροπη για τη δημόσια Υγεία

Σχολιάζοντας πιθανές αλλαγές στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων  ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι δεν θα γίνουν αλλαγές. «Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Επιτροπή δύο χρόνια τώρα είναι και θα συνεχίσουν να είναι το επιστημονικό όργανο της Πολιτείας. Είναι η βοήθεια που έχουμε για να λαμβάνει ο εκάστοτε υπουργός τις αποφάσεις. Δέχεται άδικη επίθεση η Επιτροπή. Μας στηρίζει και μας βοηθά. Και τις αποφάσεις τις παίρνουν πάντα οι πολιτικοί». Προανήγγειλε, παράλληλα, τη δημιουργία μιας νέας Επιτροπής η οποία θα ασχολείται με θέματα δημόσιας υγείας και δεν θα έχει καμία σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας. 

Διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι η πίεση έχει αυξηθεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, σημείωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε όλη την Επικράτεια, ενώ οι κλίνες του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται στη διάθεση της Πολιτείας και «όποτε τις χρειαστούμε, τις αξιοποιούμε».

Ο Μπογδάνος έβλαψε την παράταξη 

Σχολιάζοντας τη διαγραφή Μπογδάνου ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει παντού ότι πρέπει να υπάρχει μια φιλοσοφία με τις αρχές της παράταξης και αυτό προφανώς δεν έχει να κάνει με τι αντίληψη θέλει να εκφράσει κάποιος για ένα ιστορικό γεγονός.

«Έχει να κάνει με το πώς αυτό μεταφέρεται σε μια σύγχρονη εποχή και αντιστοίχως αν χρησιμοποιούνται φράσεις που δε συνάδουν με το περιεχόμενο της ΝΔ. Θεωρώ αυτό που ειπώθηκε ότι ξεπέρασε τις αρχές. Δε θέλει τέτοιες συμπεριφορές ο Πρωθυπουργός. Και την ώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μια άλλη συζήτηση. Βλάπτεται η παράταξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα θέματα αρχών ξεκάθαρα παίρνει θέση και στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να απαντώνται. Η συγκεκριμένη φράση όπως ειπώθηκε απέχει παρασάγγας από τις αρχές της παράταξης. Είναι ξεκάθαρο. Είναι δυνατόν να λέει κάποιος ότι αυτός είναι χειρότερος από τον Τούρκο;» αναρωτήθηκε. 

Εκφράζει απόψεις που έχουν άλλα μορφώματα 

Πρόσθεσε, επίσης ότι όταν εκφράζεις τέτοιες απόψεις δεν εκφράζεις τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ αλλά εκφράζει σκέψεις και απόψεις που εκφράζουν άλλα μορφώματα. «Και η σαφήνεια δεν έχει να κάνει με τι αντίληψη έχεις για τον κομμουνισμό αλλά πως χαρακτηρίζεις ανθρώπους που πιστεύουν στον κομμουνισμό. Είναι τελείως διαφορετικό να εκφράζεις άποψη που να διαφωνείς με τον κομμουνισμό και τελείως διαφορετικό να χαρακτηρίζεις ανθρώπους με τέτοιο τρόπο που πιστεύουν στον κουμμουνισμό. Είναι χαοτική η διαφορά».

Όλες οι ειδήσεις

Πλεύρης για νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους: Δεν θα είναι πιο πιεστικά για μη εμβολιασμένους

Νέα μέτρα: Κανονικότητα για εμβολιασμένους - Lockdown για ανεμβολίαστους

Μπογδάνος: Έργα και ημέρες μέχρι τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα δεν κλείνει με τη διαγραφή Μπογδάνου

Πεύκη: Εμπρησμός στο αυτοκίνητο της Ελένης Ζαρούλια τα ξημερώματα

ΚορονοϊόςεμβολιασμένοιΚωνσταντίνος ΜπογδάνοςΘάνος Πλεύρηςμέτρα