Πολιτική|06.10.2021 22:05

Μπογδάνος: Είπα τα σωστά σε λάθος χρόνο - Θα συνεχίσει να έχει 158 ψήφους η Νέα Δημοκρατία

Newsroom

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω των αντικομμουνιστικών αναφορών που έκανε στη Βουλή οι οποίες προκάλεσαν και την οργή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ υπεραμύνθηκε της στάσης του εμμένοντας ότι δεν προκάλεσε εκείνος την ένταση, ενώ επέμεινε στα όσα είπε  προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την οικογένειά του, την ώρα που δεν είχε υποστήριξη από το προεδρείο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος.

«Η συνέπεια στις αρχές μου είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο» είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 και πρόσθεσε για την επιλογή του να στραφεί εναντίον του ΚΚΕ. «Όταν ο φιλελευθερισμός τοποθετείται υπέρ της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας, αφήνει έξω κάθε είδους ολοκληρωτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Η αιτία της διαγραφής μου είναι μετά την ομιλία μου, όχι πριν» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. «Η πραγματική πρόκληση, ενώ το ΚΚΕ απουσίαζε και από την αίθουσα, ήταν όταν απρόκλητα εμφανίστηκε ο κ. Παφίλης, ο οποίος με κατηγόρησε προσωπικά, αποκαλώντας με ρουφιάνο», είπε.

Λάθος τα τανκς και τα νήπια 

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υποστήριξε πως σε όλη την πορεία του ως σήμερα, παρά τις επανειλημμένες προκλήσεις αναγνωρίζει μόνο δύο λάθη και τα οποία είναι πρώτον η απάντησή του στα social media που επικροτούσε ανάρτηση η οποία προέτρεπε την έξοδο τανκ στους δρόμους με στόχο την ΕΡΤ και το δεύτερο η  «αναδημοσίευση», όπως τη χαρακτήρισε, δημοσιεύματος που εξέθετε τα ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου.

Στήριξη στην κυβερνητική πλειοψηφία

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απέρριψε τα σενάρια περί συνεργασίας του με άλλους σχηματισμούς ενώ δήλωσε θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση της ΝΔ θα εξακολουθήσει να λαμβάνει 158 ψήφους. Θα παραμείνω συντεταγμένος σε αρχές που συνέχουν και διέπουν έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο», είπε.

Όλες οι ειδήσεις

Lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας τέλος: Ελεύθερα οι εμβολιασμένοι στην εστίαση

Νίκος Παλαιοκώστας: Αποφυλάκιση για τον βαρυποινίτη - Το σκεπτικό της απόφασης

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας: Κράτησαν λιγότερο από 2 ώρες

Νέα τροπή στο θάνατο Βαλυράκη: «Δέχθηκε 15 χτυπήματα»

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκος ΔένδιαςΚωνσταντίνος ΜπογδάνοςΚΚΕδιαγραφή