Πολιτική|07.10.2021 07:55

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης τρέμει τους ακροδεξιούς που έχουν πάρει κεφάλι στη ΝΔ

Βούλα Κεχαγιά

Πιέσεις στην κυβέρνηση για τους «κάθε λογής Μπογδάνους» που έχει στο εσωτερικό της και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με προφανή στόχο να δείξει ότι ο πρωθυπουργός σύρεται από μία ακροδεξιά ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην αρχική αντίδραση της Κουμουνδούρου μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε ότι κανονικά θα πρέπει να πάρουν σειρά κι άλλοι πρωτοκλασάτοι της κυβέρνησης τους οποίους δεν κατονόμαζε υπονοώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απομακρύνει τους κ.κ. Πλεύρη, Βορίδη και Γεωργιάδη.

Eπί της ουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένουν στην ανάδειξη της πτυχής που θέλει τον Κ. Μητσοτάκη να ανέχεται την ύπαρξη ακροδεξιών στελεχών στην κυβέρνηση και το κόμμα τους κι επιπλέον στην τοποθέτησή τους σε καίρια κυβερνητικά πόστα με στόχο να καταρρίψουν το προφίλ του κεντρώου μεταρρυθμιστή που επιχειρεί να «χτίσει» ο πρωθυπουργός.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης «τρέμει τους ακροδεξιούς» που έχουν πάρει κεφάλι στη ΝΔ και εκτιμά ότι ο ίδιος έχει μετατραπεί σε έρμαιό τους αφού τους υπουργοποιεί και δεν τολμά να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Το είπε με σαφήνεια και ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στο PES σχολιάζοντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών πως εδώ και δύο χρόνια ο Κ. Μητσοτάκης αρνείται να κυρώσει στην ελληνική βουλή τρία μνημόνια που απορρέουν απ’ αυτήν «προφανώς από το φόβο ότι κάθε λογής Μπογδάνοι στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας δεν θα τού το επιτρέψουν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε δε στη Βουλή πως «το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο κ. Μπογδάνος και οι απόψεις του» αλλά ότι η ΝΔ «έχει πολλούς Μπογδάνους» κι ότι «ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί πιστά την πολιτική Μπογδάνου σε πολύ κρίσιμης σημασίας εθνικά θέματα, όπως για παράδειγμα αυτό με τη Βόρεια Μακεδονία». Από τις κεραίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως κανένας υπουργός της κυβέρνησης δεν συνόδευσε τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας που βρέθηκε προχθές στην Αθήνα κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως ο ίδιος ως ηγέτης έχει εγκολπώσει την ακραία δεξιά ομάδα στη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, η Κουμουνδούρου δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός πως λίγες μόλις ώρες μετά την αποπομπή Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης άφηνε ορθάνοιχτο το παράθυρο της επιστροφής του. «Δεν περιμέναμε τόση ειλικρίνεια από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού για την υποκριτική και προσχηματική διαγραφή Μπογδάνου, που αναγκάστηκε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει μετά την τοποθέτηση του κ. Δένδια» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καυστικά. Στη Βουλή σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει «κατά» της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας αφού η κυβέρνηση δεν μπήκε καν στην διαδικασία να εξετάσει τα δύο αιτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διορθώσεις σε επιμέρους άρθρα της.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός - Κακοκαιρία Αθηνά: Ξεκίνησε η επέλαση με ανέμους και καταιγίδες

Τροχαίο με φορτηγό στην Παραλιακή: Κυκλοφοριακά προβλήματα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου

Στη Βουλή η ελληνογαλλική συμφωνία: Τα μηνύματα Μητσοτάκη και η αδιαλλαξία της Τουρκίας

Lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας τέλος: Ελεύθερα οι εμβολιασμένοι στην εστίαση

Κωνσταντίνος ΜπογδάνοςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑ