Πολιτική|07.10.2021 11:54

Βουλή: Ένταση με το καλημέρα στη συζήτηση για τη Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με ένταση και κόντρες ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε να ανοίξει ο κατάλογος των ομιλητών προκειμένου να τοποθετηθούν περισσότεροι. 

Θυμίζουμε ότι στη συζήτηση με βάση την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα παρέμβουν οι εισηγητές, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ θα υπάρξει και ένας κύκλος έξι ομιλητών, για να φτάσουμε στην ονομαστική ψηφοφορία, το βράδυ, την οποία έχει ζητήσει ο Πρόεδρος της Βουλής. 

«Η κυβέρνηση από τη στιγμή που υπέγραψε τη συμφωνία διακηρύσσει ότι είναι ιστορική . Δεν θα σχολιάσουμε επ’ αυτού, δεν αμφισβητούμε τη σημαντικότητα της συμφωνίας και εμείς τη θεωρούμε πολύ σημαντική και σοβαρή, το αν θα αποδειχθεί ιστορική είναι θέμα μέλλοντος. Με αυτά τα δεδομένα η κύρωση προϋποθέτει εξάντληση περιθωρίου για συμμετοχή μέγιστου αριθμού βουλευτών», είπε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Από τον πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης  υπενθύμισε ότι  η συζήτηση της συμφωνίας Πρεσπών που ήταν σοβαρή και υπήρχαν διαφορετικές απόψεις έγινε συζήτηση επί 3 μέρες με 200 ομιλητές με αφορμή».  «Δεν είναι της βαρύτητας και της ιστορικής σημασίας η διαδικαστική σκιαμαχία. Γι’ αυτό και στη Διάσκεψη αποφασίσαμε ομόφωνα να γίνει όπως το περιέγραψα, τότε μάλιστα είχαμε πει να γίνει ακόμα πιο συνεσταλμένη η διαδικασία αλλά κάναμε δεκτή τη πρόταση ΚΙΝΑΛ και χωρίς αντίρρηση προσθέσαμε 6 ομιλητές», απάντησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας


Όλες οι ειδήσεις

Συγκλονίζει ο ψυχίατρος της Ιωάννας στη δίκη: Πρώτη φορά συνάντησα άνθρωπο χωρίς πρόσωπο

Καιρός live χάρτης: Πού είναι τώρα η κακοκαιρία Αθηνά

Αυτοψία στα επικίνδυνα ρέματα της Αττικής: Βίλες μέσα σε κοίτες, μάντρες σπιτιών σε όχθες

Πειρατεία από Τουρκία με Nautical Geo: Πολεμικό σκηνικό στην ΑΟΖ της Κύπρου

Επανάσταση φέρνει στο ποδόσφαιρο η FIFA με μεγάλη αλλαγή στο οφσάιντ

Θοδωρής ΔρίτσαςΚωνσταντίνος ΤασούλαςΟνομαστική ψηφοφορίαΝίκος ΒούτσηςΒουλή