Πολιτική|07.10.2021 17:10

Μητσοτάκης για Μπογδάνο: Όποιος ξεπερνά τα όρια δεν έχει θέση στην ΚΟ της ΝΔ

Newsroom

«Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα πρόεδρος ανέλαβα την δέσμευση να μην ξύνουμε τις πληγές του παρελθόντος αλλά να τις επουλώνουμε. Αυτή τη δέσμευση κάνω πράξη και όποιος ξεπεράσει αυτά τα όρια να γνωρίζει ότι δεν έχει θέση στα έδρανα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας». Αυτό απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Φώφη Γεννηματά αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα είχαν αναφερθεί στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκ νέου στην αγορά των φρεγατών θυμίζοντας ότι η Συμφωνία που διαπραγματευόταν ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο πλοία ήταν υψηλότερο από αυτό που θα πληρώσουμε για τα τρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι πρότινος δεν ικανοποιούσε την ελληνική πλευρά η προσφορά των Γάλλων, αλλά «μετά από αυτό που έγινε με τη συμφωνία με την Αυστραλία υπήρξε μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα».

Απαντώντας στις αιχμές τις αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι οι φρεγάτες δεν θα κατασκευαστούν σε ελληνικό ναυπηγείο, τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ανέβαζε το τίμημα.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή για την αναμόρφωση του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας. «Θα είναι μια εξαιρετικά σύνθετη διαπραγμάτευση. Αφορά τη συνολική πορεία της ευρωζώνης και θα θέλουμε μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία. Μέρος της συζήτησης θα αφορά τη δυνατότητα να αντιμετωπίζονται διαφορετικά δαπάνες που λόγω της θέσης μας είναι μεγάλες», ξεκαθάρισε.

Όλες οι ειδήσεις

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για φρεγάτες και γραβάτες

Συγκλονίζει ο ψυχίατρος της Ιωάννας στη δίκη: Πρώτη φορά συνάντησα άνθρωπο χωρίς πρόσωπο

Καιρός - Κακοκαιρία Αθηνά: «Ψυχρή λίμνη» θα προκαλέσει τοπικά ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη

Πέτρος Φιλιππίδης: Την παραπομπή του σε δίκη ζητεί ο εισαγγελέας

Αυτοψία στα επικίνδυνα ρέματα της Αττικής: Βίλες μέσα σε κοίτες, μάντρες σπιτιών σε όχθες

«Καμπανάκι» ειδικών για νέα μέτρα: Λάθος το μήνυμα ότι τελείωσε η πανδημία

Νέα ΔημοκρατίαΚωνσταντίνος ΜπογδάνοςΚυριάκος Μητσοτάκης