Πολιτική|11.10.2021 14:39

Οικονόμου για πλημμύρες στην Εύβοια: «Με το Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς»

Newsroom

«Με το θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, δυστυχώς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα». Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια

Πλημμύρες Εύβοια: Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου

Όπως πάντως είπε ο ίδιος η κυβέρνηση μπορεί να κάνει τρία πράγματα:

  • Να προετοιμαζόμαστε επαρκώς
  • Να δίνουμε μάχη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων
  • Να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες των φαινομένων με αποζημιώσεις ή αποκατάσταση των περιοχών.

«Στα τρία αυτά μπορεί κανείς να διακρίνει την συμπεριφορά της πολιτείας σήμερα σε σχέση με παλαιότερα», προσέθεσε ο ίδιος. Σε ερώτηση, πάντως, για το εάν οι πλημμύρες έχουν σχέση με τις πυρκαγιές τόνισε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που πλημυρίζει η Αγία Άννα. «Το πρόβλημα δεν ήταν ότι έφραξαν τους δρόμους τα καμένα. Φροντίζουμε εκεί που έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση να παίρνουμε μέτρα αλλά και να λύνουμε συνολικά τα δομικά προβλήματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου. «Κάνουμε αγώνα με το χρόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τριαντόπουλος: Είμαστε δίπλα στους πολίτες

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, έκανε λόγο για έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τις περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Εξήγησε ότι τα χρήματα θα κατευθυνθούν προς τους δήμους της Ευβοίας και την Περιφέρεια, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πλημμύρες και για να συνεχιστούν τα έργα, μεταξύ των οποίων και ο καθαρισμός των ρεμάτων. Ο κ. Τριαντόπουλος δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ προχωρούν τα αντιδιαβρωτικά μέτρα και υπάρχει συνεργασία με τους δημάρχους. 

Η πολιτεία, σημείωσε ο υφυπουργός, θα πρέπει να είναι διπλά στον πολίτη και στο κομμάτι της πρόληψης αλλά και στο κομμάτι της αρωγής, τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός - Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία από Πέμπτη με ένταση μεσογειακού κυκλώνα

Κίνηση στους δρόμους: Γιατί μετατράπηκε η Αθήνα σε απέραντο πάρκινγκ – Στο τραπέζι τέλος εισόδου στο Δακτύλιο

Κακοκαιρία Αθηνά: Μετρούν τις πληγές τους στην Εύβοια - Προβλήματα σε Κέρκυρα και Λάρισα

Πλημμύρες Βόρεια Εύβοια: Στο 10% τα αντιδιαβρωτικά - Πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησαν έργα στο βουνό

Κίνηση στους δρόμους: Γιατί μετατράπηκε η Αθήνα σε απέραντο πάρκινγκ – Στο τραπέζι τέλος εισόδου στο Δακτύλιο

Βόρεια ΕύβοιαπλημμύρεςΙωάννης ΟικονόμουΕύβοια