Πολιτική|17.10.2021 10:35

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε κινούμενη άμμο το κόμμα μετά την παρέμβαση Παπανδρέου

Newsroom

Φουντώνουν οι εσωκομματικές ζυμώσεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου που ορισμένοι έβαζαν στο κάδρο των εσωκομματικών εκλογών ως πιθανό υποψήφιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά που αποσύρθηκε από την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, ο Γιώργος Παπανδρέου την ενημέρωσε με SMS για την πρωτοβουλία του να συναντήσει τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος (Παύλο Χρηστίδη, Παύλο Γερουλάνο, Ανδρέα Λοβέρδο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Νίκο Ανδρουλάκη) αλλά και τον Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη

Τι επιδιώκει ο Γιώργος Παπανδρέου

Όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου στην ανακοίνωσή του, στόχος των συναντήσεων αυτών είναι «η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες».
Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των υποψηφίων και να διερευνήσει την πιθανότητα να είναι ο ίδιος υποψήφιος. 

Μίλησε με Χριστοδουλάκη, βλέπει Χρηστίδη

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζοντας καλά ότι ο χρόνος για τις εσωκομματικές εκλογές είναι λίγος το Σάββατο, συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα και προέταξε την ανάγκη διασφάλισης της ενότητας.
Την Κυριακή, στις 11:45 συναντάται στη Βουλή με τον υποψήφιο για την προεδρία, Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ για να κατέβει υποψήφιος. Παράλληλα, επικοινώνησε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου που βρίσκεται στην Κρήτη.
Ανάλογες επικοινωνίες και συναντήσεις θα έχει με όλους τους υποψηφίους, όπως προανήγγειλε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου.

Η πρώτη αντίδραση από Λοβέρδο

Την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δε θα κάνει πίσω. 
Μιλώντας στην Εύβοια ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ότι έχει την πεποίθηση ότι θα βγει νικητής στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος στις 5 Δεκεμβρίου.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης, θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φώφης Γεννηματά και να εγγυηθούν τις διαδικασίες και την ενότητα μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου αναφέρεται:
«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.
Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».

Όλες οι ειδήσεις

Ποια είναι τα μεγάλα λάθη που κάνουμε στις πλημμύρες - Τι δείχνουν έρευνες

Ακρίβεια: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για φοροελαφρύνσεις και κοινωνικό μέρισμα

Κλιματική κρίση: Οι ακατοίκητες ΗΠΑ και ο απόκοσμος Αμαζόνιος - Τρομακτικά σενάρια για το μέλλον

Τούρκος αναλυτής στο OPEN: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την Ελλάδα

Παύλος ΧρηστίδηςΑνδρέας ΛοβέρδοςΑνδρέας ΠαπανδρέουΒασίλης ΚεγκέρογλουΜανώλης ΧριστοδουλάκηςΚίνημα ΑλλαγήςΠαύλος Γερουλάνος