Πολιτική|18.10.2021 15:55

ΚΙΝΑΛ – Χρηστίδης: Η νέα γενιά πρωταγωνιστής στην ολική επαναφορά της παράταξης

Newsroom

Για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αλλά και για τους δύο λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή, μίλησε στο OPEN ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο πρώτος λόγος, όπως ανέφερε, είναι ότι «η παράταξη χρειάζεται ένα συνολικό restart εκ βάθρων. Μια νέα αρχή πολιτική, ηθική, αξιακή, με βάση τη σύνθεση όχι τη διάλυση των προηγουμένων, ως συνέχεια όλων αυτών που έκανε και διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά με τεράστια προσπάθεια. Αυτή την παρακαταθήκη την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι ως κόρη οφθαλμού, για μένα είναι αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτα δομημένη μέσα μου», όπως συγκεκριμένα είπε.

Με τη Φώφη Γεννηματά πορευτήκαμε με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα

Ο δεύτερος λόγος τον οποίο επικαλέστηκε ο κ. Χρηστίδης, είναι ότι «υπάρχει η ανάγκη της νέας γενιάς αυθεντικά να εκφραστεί με καθαρό τρόπο απέναντι στις ανισότητες, τα κλειστά συστήματα που δημιουργούν την αίσθηση ότι η πολιτική είναι μία διαδικασία των ελίτ, που αποκλείει τους κανονικούς ανθρώπους».

Διευκρίνισε ότι δε ζήτησε δαχτυλίδι και πως τέτοιες αντιλήψεις «δεν ταιριάζουν στη Φώφη Γεννηματά και σε εμένα, στον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά».

Όλες οι ειδήσεις

Ντόρα Μπακογιάννη: Διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα

#metoo: Ποινική δίωξη για βιασμό σε ακόμα έναν ηθοποιό

Γιώργος Παπανδρέου - Αινιγματική ανάρτηση: Αφετηρία νέων αγώνων για προοδευτική προοπτική

Σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα: Η εξεταστική να ξεκινήσει από το 2015 - Χρησιμοποιήσατε την πανδημία για να φτιάξετε καθεστώς

«Αρχάγγελος»: Η ΕΛΑΣ αναζητά πληροφορίες για το δυστύχημα του Σωτήρη Λαφαζάνη

υποψηφιότηταΚίνημα ΑλλαγήςΚΙΝΑΛΠαύλος Χρηστίδης