Πολιτική|19.10.2021 07:57

Ντόρα Μπακογιάννη: Συγκινεί στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής της

Newsroom

Κύμα συγκίνησης προκάλεσε η εξομολόγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα σε πρώιμο στάδιο.

Με μία ανάρτησή της στα social media η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μοιράστηκε δημοσίως το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, παραδεχόμενη ότι «δεν είναι ποτέ εύκολο να ακούς ότι έχεις καρκίνο». Η Ν. Μπακογιάννη ενημέρωσε, επίσης, τον κόσμο ότι «θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου».

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​

Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​

Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​

Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​

Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​

Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​

Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​

Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​

Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​

Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​

Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​

Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​

Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​

Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​

Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.​

Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου - ελπίζω να είναι η τελευταία

Λίγη ώρα αργότερα η ίδια μίλησε σε διαδικτυακή συζήτηση για τις γερμανικές εκλογές και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο θέμα της υγείας της και τους λόγους που αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για αυτό. «Θεωρώ ότι ένα δημόσιο πρόσωπο έχει υποχρέωση να μιλάει και για τα θέματα υγείας του και να στείλει κι ένα μήνυμα και σε όλους τους άλλους που περνάνε το ίδιο πρόβλημα, ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι ο καρκίνος είναι μία αρρώστια η οποία πολεμάται», είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν θα το βάλει κάτω. «Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Εμένα δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου, ελπίζω όμως να είναι η τελευταία και να μπορέσω και από αυτή την προσπάθεια να βγω πιο δυνατή»

Κύμα συμπαράστασης από όλο τον πολιτικό κόσμο

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εξομολόγηση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε συγκίνηση σε όλους ενώ δεν ήταν λίγοι οι πολιτικοί που έσπευσαν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στη βουλευτή, στέλνοντας τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση.

Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων και γιου της πολιτικού, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την αγάπη που στέλνει προς τη μητέρα του. «Έχει περάσει πολλά αλλά είναι και ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω, αληθινός βράχος», έγραψε.

T

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με την Ντόρα Μπακογιάννη και της εξέφρασε τις ευχές του για περαστικά ενώ, στην ανάρτησή του στο Twitter, υπογράμμισε ότι «Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια».

T

Μέσω twitter, o Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως «είναι δυνατός άνθρωπος και με σιδερένια θέληση. Θα εξέλθει και από αυτή τη δοκιμασία νικητής. Πολλά Περαστικά».

T

O εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ευχήθηκε,«Καλή δύναμη στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη που έχει να δώσει. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!»

T

«Εύχομαι από καρδιάς περαστικά στην Ντόρα Μπακογιάννη. Έχει τις ευχές και τη σκέψη μας ώστε να κερδίσει αυτή τη μάχη. Η κ.Μπακογιάννη αν και πολιτικός αντίπαλος είναι ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και τη χρειαζόμαστε γερή και υγιή στο κοινοβούλιο» σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης

T

«Περαστικά από καρδιάς στην Ντόρα Μπακογιάννη! Όταν υπάρχουν σοβαρά θέματα υγείας και ζωής, οι πολιτικές διαφορές μπαίνουν στην άκρη. Ντόρα σου εύχομαι ολόψυχα και πιστεύω πως θα αντιμετωπίσεις νικηφόρα αυτή την περιπέτεια!», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

T

Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, με μία ανάρτηση στο Facebook έστειλε τις δικές της ευχές για ταχεία ανάρρωση στην πολιτικό. «Εύχομαι όπως όλοι μας στην κυρία Μπακογιάννη να βγει νικήτρια από αυτήν τη δοκιμασία. Η δύναμη και το ψυχικό της σθένος μάς διαβεβαιώνουν για την αίσια έκβαση αυτής της περιπέτειας. Σιδερένια!», έγραψε. 

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης υπογράμμισε: «Ντόρα μου περαστικά και σιδερένια. Όλοι ξέρουν ποσό παλικάρι είσαι στα δύσκολα. Σου εύχομαι τα καλύτερα. Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη. Μανώλης».

T

Και ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιώργος Καμίνης ευχήθηκε περαστικά στην κ. Μπακογιάννη, γράφοντας «Τις ειλικρινείς μου ευχές για ταχεία ανάρρωση στη Ντόρα Μπακογιάννη, που με ψυχραιμία, γενναιότητα και αξιοπρέπεια ενημέρωσε σήμερα για την περιπέτεια της υγείας της. Με ακριβώς αυτές τις αρχές είμαι σίγουρος πως θα αντιμετωπίσει και τη μάχη που έχει μπροστά της». 

T

«Γενναία, που τολμάς να μιλήσεις για τα πιο δύσκολα και δυνατή, όπως πάντα σε όλη σου τη ζωή, θα βγεις νικήτρια και από αυτή την περιπέτεια. Η σκέψη και η αγάπη όλων μας, είναι μαζί σου Ντόρα!», ανέφερε σε ανάρτησή της η Όλγα Κεφαλογιάννη. 

T

Με μία ανάρτηση στο twitter ευχήθηκε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στην @Dora_Bakoyannis. Είμαι σίγουρος ότι και από αυτήν τη μάχη θα βγει νικήτρια και πιο δυνατή. Ντόρα είμαστε στο πλευρό σου!».

T

Όλες οι ειδήσεις

Δημοσκόπηση Alco για OPEN: Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας, ανησυχία για οικονομία - Σταθερή πρωτιά της ΝΔ

Τρομάζει η ακρίβεια: Νέα μέτρα αναζητά η κυβέρνηση

Κακοκαιρία - Ντάφης στο ethnos.gr: Διπλάσιες οι ακραίες βροχοπτώσεις στην Αττική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το σίριαλ Παπανδρέου οδεύει προς το τέλος

Καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

καρκίνοςΝτόρα Μπακογιάννηανάρτηση