Πολιτική|19.10.2021 12:01

ΚΙΝΑΛ: Μεταβατικός εκπρόσωπος Τύπου ο Μανώλης Χριστοδουλάκης

Newsroom

«Ορφανή» έμεινε για μερικά 24ωρα η θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής μετά την απόφαση του Παύλου Χρηστίδη να παραιτηθεί για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο, όπως αποφασίστηκε για το μεταβατικό στάδιο, μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής,  χρέη Εκπροσώπου  Τύπου θα εκτελεί ο γραμματέας της ΚΠΕ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Γιατί δεν θα είναι υποψήφιος

Την άποψη πως η ύπαρξη πολλών υποψηφίων στην εκλογική διαδικασία για τη νέα ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε να ευνοήσει την παράταξη εξέφρασε πρόσφατα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

«Ίσως στην αρχή να δημιουργήθηκε μία αμηχανία λόγο του τρόπου αλλά εγώ αυτά τα αφήνω στην άκρη. Θεωρώ ότι οι πολλοί υποψήφιοι μπορούν να κάνουν και καλό. Ίσως να ενισχύουν και τη συμμετοχή και τη δυνατότητα εκπροσώπησης όλων των στοιχείων τάσεων που μπορεί να υπάρχουν στο κόμμα», είπε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

«Εξυπηρετεί και το μεγάλο μας στοίχημα», είπε και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό «να είναι μεγάλη η συμμετοχή και η μαζικότητα της διαδικασίας».

Σε ερώτηση αν τον ανησυχεί η επόμενη ημέρα ο κ. Χριστοδουλάκης είπε: «Κοιτάξτε πάντα υπάρχουν ανησυχίες. Και πριν τις είχες και τώρα. Και αυτό είναι απόλυτα σαφές. Ο χώρος μας όμως έχει μάθει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, συγκρούσεις, με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, με τις μάχες του Κινήματος Αλλαγής, να βγαίνει δυνατότερος». 

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα βάλει υποψηφιότητα εξήγησε: «Όχι δεν θα βάλω. Ξέρετε η Φώφη Γεννηματά έκανε την επιλογή και μας ζήτησε και εμάς να μην την κάνουμε ομαδάρχη σε μία διαδικασία σαράντα ημερών που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και προφανώς αυτό για δικούς μου ηθικούς λόγους είναι κάτι που το σέβομαι χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Αλλά ξέρετε υπάρχει και ένα δεύτερο στοιχείο. Εγώ αισθάνομαι και μια υποχρέωση θεσμικά ως γραμματέας της παράταξης να δώσω τη μάχη για να στηρίξω την ενότητα της παράταξης, την αξιοπιστία και την προσπάθεια να μην ευτελισθεί η παράταξη και η διαδικασία στα μάτια του κόσμου».

Όλες οι ειδήσεις

Σεισμός Κάρπαθος: Έγινε αισθητός σε Αίγυπτο και Κύπρο – Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Τρομάζει η ακρίβεια: Νέα μέτρα αναζητά η κυβέρνηση

Ρόδος: Συγγενής κακοποίησε την 8χρονη για να εξαπατήσει την οικογένεια

Κίνηση τώρα: Χάος σε μεγάλους δρόμους – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κακοκαιρία - Ντάφης στο ethnos.gr: Διπλάσιες οι ακραίες βροχοπτώσεις στην Αττική

Κίνημα Αλλαγήςεκπρόσωπος ΤύπουΜανώλης ΧριστοδουλάκηςΠαύλος Χρηστίδης