Πολιτική|25.10.2021 09:13

Αφγανιστάν: Το «ευχαριστώ» στο Νίκο Δένδια για τον απεγκλωβισμό 18 Αφγανών

Newsroom

Με ανάρτηση που πραγματοποίησε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε ότι 18 Αφγανοί πολίτες οι οποίοι βοηθούσαν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΣΑΦ) στην παρουσία τους στο Αφγανιστάν, απεγκλωβίστηκαν και δεν κινδυνεύουν πλέον από τους Ταλιμπάν.

Οι 18 Αφγανοί πολίτες Ελληνικού ενδιαφέροντος βρίσκονται ήδη στην Τιφλίδα και θα επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα.

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια

«Απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα σήμερα οι 18 Αφγανοί πολίτες Ελληνικού ενδιαφέροντος οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Τιφλίδα και θα επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα. Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και πράττει το χρέος της. Ο απεγκλωβισμός των 18 Αφγανών πολιτών επετεύχθη μετά από συνεχείς προσπάθειες για να ξεπερασθούν οι δυσκολίες, υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου», ήταν χαρακτηριστικά το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Δένδιας.

T

Το δικό της ευχαριστώ στο Υπουργείο Εξωτερικών είπε Ελληνίδα δημοσιογράφος που ζει στο Αφγανιστάν. Η Φιλιώ Κοντραφούρη, η οποία από την πρώτη στιγμή που έφυγαν οι Αμερικανοί από το Αφγανιστάν προσπάθησε να κινητοποιήσει για την ασφάλεια των συγκεκριμένων πολιτών, έγραψε στο Twitter του Νίκου Δένδια:

«Σας ευχαριστώ. Μου δίνετε πίσω την οικογένεια μου που άφησα στο Αφγανιστάν. Ο ένας, μοναδικός μεταφραστής μας που απέμεινε εκεί να περιμένει 6 ολόκληρα χρόνια αυτή τη μέρα από τότε που εσείς δώσατε την εντολή, επιστρέφει όχι μόνο στη 2η πατρίδα του, αλλά στη ζωή».

Όλες οι ειδήσεις

Πέραμα: Τα σοβαρά ερωτηματικά, οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης και τα πυρά της αντιπολίτευσης για... Άγρια Δύση

Δακτύλιος 2021: Επιστρέφει στην Αθήνα - Αναλυτικά η διαδικασία για κάρτα μόνιμου κατοίκου

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές στο ξεκίνημα της εβδομάδας

Υπουργείο Υγείας: Προς επίταξη και πάλι ιδιώτες γιατροί εάν δεν καλύψουν τα κενά στο ΕΣΥ – Τι προβλέπει τροπολογία για κίνητρα

ΑφγανιστάνΤαλιμπάνΝίκος Δένδιας