Πολιτική|26.10.2021 09:16

Φώφη Γεννηματά: Το Twitter αποχαιρετά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ - «Έφυγε την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού»

Newsroom

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 56 ετών, άφησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Η υγεία της είχε παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από το βράδυ της Κυριακής (24/10). Η Γεννηματά έδινε πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Σύσσωμοι οι πολιτικοί εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια. Υπουργοί, βουλευτές, πολιτικοί από το Κίνημα Αλλαγής αλλά και όλα τα κόμματα δηλώνουν συγκλονισμένοι. «Σήμερα η πολιτική σεμνότητα και αξιοπρέπεια είναι πολύ φτωχότερες» έγραψε στα social media ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αλλά και ο κ. Χριστίδης σημείωσε: «Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια, ο Άνθρωπός μας. Σ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα».

Μόλις έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση, χιλιάδες χρήστες του Twitter έσπευσαν να γράψουν δύο λόγια για τη Φώφη Γεννηματά. «Τι ειρωνεία επεφύλαξε η ζωή. Η Φώφη Γεννηματά πέθανε την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Βαθιά συλλυπητήρια! Όσοι ξεμπλέξουν απ' αυτό είναι ήρωες! Όσοι δεν ξεμπλέξουν πέφτουν ηρωικά μαχόμενοι όντας παράδειγμα μαχητών της ζωής» έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος είπε: «Πάγωσα! Νέα γυναίκα που πάλεψε με τόση δύναμη και γενναιότητα τον καρκίνο! Αντίο». 

«Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε πρότυπο σύγχρονης γυναίκας πολιτικού: μορφωμένη, δυναμική, αδιάφθορη (χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση με 0 σκάνδαλα) συνδυάζοντας οικογένεια και καριέρα. Παρά τις δυσκολίες που έβαζε η υγεία της. Μόλις 56. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» σημείωσε κάποιος άλλος. 

T
T
T
T
T

Όλες οι ειδήσεις

Φώφη Γεννηματά: Πέθανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Πέραμα - Δικηγόρος τραυματία: Ο 20χρονος νεκρός δεν οδηγούσε - Οδηγός ο 15χρονος που αναζητείται

Έγκλημα στην Κηφισιά: Εισαγγελέας για τις καταγγελίες ότι είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία για τον 40χρονο και αδιαφόρησε

Τουρκικές υπερπτήσεις: F-16 πέρασαν πάνω από Ανθρωποφάγους και Μακρονήσι

πρόεδροςΚΙΝΑΛΦώφη ΓεννηματάTwitter