Πολιτική|25.10.2021 20:56

Φώφη Γεννηματά: Τα διεθνή ΜΜΕ για τον θάνατό της

Newsroom

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του πρόωρου θανάτου της Φώφης Γεννηματά σε ηλικία 56 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Associated Press

Το Associated Press αναφέρει ότι η εκλιπούσα ήταν αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Ελλάδα και γράφει ότι η Φώφη Γεννηματά «Πέθανε μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο» καθώς και ότι «νοσηλευόταν από τις αρχές του μήνα για θεραπεία». Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «Η Γεννηματά διετέλεσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015 και συνεχεία της κεντροαριστερού ΚΙΝΑΛ. Με γραπτή ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” στην Αθήνα ανακοίνωσε τον θάνατο της Γεννηματά. Η Φώφη Γεννηματά είχε ανακοινώσει ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της ως αρχηγός κόμματος στις εκλογές του Δεκεμβρίου».

Reuters

To Reuters, για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά αναφέρει ότι «Πέθανε η Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα, ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο» και συνοδεύει το άρθρο του με μία φωτογραφία από την τελευταία συνάντηση της Φώφης Γεννηματά από την τελευταία της συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ.

ABC News

Το ABC News έγραψε ότι «H Eλληνίδα ηγέτης των Σοσιαλιστών, Φώφη Γεννηματά, πέθανε μετά από μακρά μάχη με ασθένεια».

Όλες οι ειδήσεις

Φώφη Γεννηματά: Η πολιτική καριέρα και η (άνιση) μάχη με τον καρκίνο

Φώφη Γεννηματά: Όταν μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο

Φώφη Γεννηματά: Συλλυπητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απώλειά της

Πέραμα - Δικηγόρος τραυματία: Ο 20χρονος νεκρός δεν οδηγούσε - Οδηγός ο 15χρονος που αναζητείται

Φώφη Γεννηματάδημοσίευμαθάνατοςδιεθνή ΜΜΕ