Πολιτική|27.10.2021 15:54

Φώφη Γεννηματά: Ο πολιτικός κόσμος είπε το ύστατο χαίρε με ένα λουλούδι στο χέρι

Newsroom

Πλήθος πολιτών αλλά και πολιτικών μετέβησαν το πρωί της Τετάρτης στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να πουν το ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά. Οι πολιτικοί αρχηγοί, οι συνεργάτες, οι φίλοι και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής κατέφτασαν στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας αφήνοντας ένα λουλούδι στο φέρετρο της, το οποίο σκεπάζουν σημαίες της Ελλάδας, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Τα συγκινητικά αποχαιρετιστήρια μηνύματα

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη Μητρόπολη μαζί με τη συζυγό του, Μαρέβα, για να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τη Φώφη Γεννηματά. Πλησίασαν στους συγγενείς της Φώφης για να τους συλλυπηθούν.

Στη Μητρόπολη έφτασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο αρχηγός του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης.

(Copyright: Eurokinissi)

Νωρίτερα έφτασε στη Μητρόπολη κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Είναι συγκλονιστικό αυτό που έχει συμβεί. Εμένα ήταν φίλη μου, ήμασταν μαζί στην κυβέρνηση. Ήξερα από πολύ παλιά τον πατέρα. της. Έδειξε αξιοπρέπεια, ήταν πολιτικά ώριμη, αγωνίστρια και έδωσε ένα παράδειγμα για όλο τον πολιτικό κόσμο. Παράδειγμα συνέπειας και μαχητικότητας. Σήμερα είναι μια βαριά μέρα για όποιον καταλαβαίνει» δήλωσε συγκλονισμένος ο κ. Σαμαράς.

(Copyright: Eurokinissi)

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για μια μεγάλη απώλεια. «Τη γνώριζα καλά. Ήταν ένας πολύ ωραίος άνθρωπος, με σπάνιο ήθος, τρομερή δύναμη και τρομερή αξιοπρέπεια. Το κενό της δεν αναπληρώνεται» δήλωσε με συγκίνηση.

Για μεγάλο σοκ μίλησε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Είναι μια μεγάλη στενοχώρια για όλους τους Έλληνες. Ήρθαμε να πούμε το τελευταίο αντίο σε μια Ελληνίδα, η οποία άλλαξε τα κοινωνικά στερεότυπα, σε μια γυναίκα που κινήθηκε μόνο με αξιοπρέπεια και πολύ βαθιά ευγένεια».

Όλες οι ειδήσεις

Φώφη Γεννηματά: Η Ελλάδα την αποχαιρετά – Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών

Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο ανήλικος που διέφυγε μετά την καταδίωξη

Επίθεση με βιτριόλι σε Ιωάννα Παλιοσπύρου: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου – Το ελαφρυντικό που ζήτησε η Κακαράντζουλα

Τουρκία: Το παρασκήνιο για τους 10 πρέσβεις - Οι 47 ώρες που έλυσαν την κρίση

Self test – PCR: Συνταγματικά τα υποχρεωτικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Απόφαση από ΣτΕ

Φώφη ΓεννηματάΚίνημα ΑλλαγήςθάνατοςΚΙΝΑΛπολιτικοί