Πολιτική|27.10.2021 22:45

28η Οκτωβρίου - ΣΥΡΙΖΑ: Διαρκής αγώνας ενάντια στο φασισμό και στις μεταλλάξεις του

Newsroom

Το μήνυμά του έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου. Σε αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «υπόμνηση του αιτήματος για κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική ελευθερία». «Μνημονεύουμε και τιμούμε όλους τους Έλληνες που αντιστάθηκαν αυθόρμητα και οργανωμένα», αναφέρει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα ενάντια στον ναζισμό, καταλήγοντας ότι «η μεγαλύτερη τιμή είναι η συνέχιση της παρακαταθήκης που μας άφησαν».

Αναλυτικά, στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Ογδόντα ένα χρόνια συμπληρώνονται από την έναρξη του αγώνα του λαού μας ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό.

Η απόδοση των οφειλόμενων τιμών προς όλους όσοι αγωνίστηκαν στα βουνά της Αλβανίας, στις μικρές και μεγάλες μάχες, στην εθνική αντίσταση κατά των κατακτητών δεν είναι τυπική υποχρέωση. Είναι μια πράξη υπόμνησης του αιτήματος για κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική ελευθερία.

Ογδόντα ένα χρόνια μετά φέρνουμε στη μνήμη μας τις πικρές στιγμές που έζησε η πατρίδα μας κατά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο: τους χιλιάδες νεκρούς, τις εκτελέσεις στις πόλεις και τα χωριά, τα μαρτυρικά χωριά και το Ολοκαύτωμα των εβραϊκών κοινοτήτων.

Μνημονεύουμε και τιμούμε όλους τους Έλληνες που αντιστάθηκαν αυθόρμητα και οργανωμένα. Και η μεγαλύτερη τιμή είναι η συνέχιση της παρακαταθήκης που μας άφησαν: ο διαρκής αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή σύγχρονου ολοκληρωτισμού, ενάντια στο φασισμό και στις μεταλλάξεις του, ενάντια στο δόγμα της υποταγής στους κάθε λογής κυρίαρχους.

Όλες οι ειδήσεις

Φώφη Γεννηματά: Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο αντίο - Οι επικήδειοι από τα παιδιά της

Ερντογάν: «Είμαι πάντα σε θέση επίθεσης, δεν κάνω πίσω ποτέ» - Ακυρώθηκε η συνάντηση με Μπάιντεν

Τουρκία: Τηλεφωνική συνομιλία της προεδρίας Ερντογάν με ΗΠΑ για F-16 και Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Καταδίκη με τη μέγιστη των ποινών στην Έφη Κακαράτζουλα

ΜΜΜ: Ποιες οι αλλαγές στα δρομολόγια την 28η Οκτωβρίου

Διέρρευσαν τα αποτελέσματα για τη Χρυσή Μπάλα! Νικητής ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι

ΣΥΡΙΖΑ28η Οκτωβρίουναζισμόςμήνυμα