Πολιτική|01.11.2021 13:00

Γιώργος Παπανδρέου: Τεράστιο το κενό της Φώφης Γεννηματά - Κόμμα με δεξιές αντιλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Για το τεράστιο κενό που άφησε στο ΚΙΝΑΛ ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, την απόφασή του να συμμετέχει στις εκλογές του κόμματος αλλά και τα σενάρια που μιλούν για συνεργασία της παράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, μίλησε μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος να αναλάβει εκ νέου την προεδρία της παράταξης Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός απέδωσε την απόφασή του να κατέβει στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στο τεράστιο κενό που άφησε στην παράταξη η απουσία της Φώφης Γεννηματά και υπογράμμισε ότι ουδέποτε ζήτησε από τους άλλους υποψήφιους να αποσυρθούν από την εκλογική κούρσα. Επίσης σημείωσε ότι αν συμμετείχε σε αυτήν η κυρία γεννημα΄τα δεν θα κατέβει ως υποψήφιος αλλά αντιθέτως θα την είχε στηρίξει. «Η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της με τη στάση της και την αφοσίωσή της ένα πλεόνασμα ήθους, ένα πολιτικό κεφάλαιο που πρέπει να τιμήσουμε όχι μόνο εμείς αλλά όλος ο πολιτικός κόσμος», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Επίσης ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμησή του σε όλους τους συνυποψήφιούς του.

Ανοιχτό να επανέλθει το σύμβολο και το όνομα του ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ στην παράταξη, σημειώνοντας ότι αυτά τα σύμβολα «μας ανήκουν» και «θα τα αξιοποιήσουμε» τιμώντας τον αγώνα και τις αξίες μας. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι θα διεξαχθεί συνέδριο που θα αποφασίσει για όλα τα ζητήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συντηρητικό κόμμα με δεξιές αντιλήψεις

Ερωτηθείς εάν μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές -που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική- θα προχωρούσε σε κάποιου είδους συνεργασία με τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη, απάντησε ότι πρόκειται για σενάρια που «υποβαθμίζουν την πολιτική συζήτηση». Τόνισε ότι δεν θα μπει σε συζήτηση χωρίς πρώτα να έχουμε πρώτα μιλήσει για ιδέες και για το τι πρεσβεύει ο καθένας.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι αποδείχθηκε ένα κόμμα συντηρητικό με δεξιές, πελατειακές αντιλήψεις, χωρίς όραμα, που έκανε παρεμβάσεις στους θεσμούς, όπως τη δικαιοσύνη ή τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η θητεία του ως πρωθυπουργός

Μιλώντας για τις επιλογές που έκανε ως πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι έλαβε δύσκολες αποφάσεις που όμως έχουν δικαιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε ότι πάντα θα γίνεται λάθη όταν κάποιος παλεύει, αλλά αυτό που πρέπει να κριθεί είναι το ότι οι βασικές επιλογές που έγιναν ήταν σωστές.

Ανέφερε συγκεκριμένα δικαιώθηκε η επιλογή να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να μη χρεοκοπήσει. Πρόσθεσε επίσης ότι κατά την οικονομική κρίση, όλοι βρίσκονταν απέναντι ενώ τώρα, τους έχουμε όλους συμπαραστάτες.

εκλογέςΕκλογές ΚΙΝΑΛΦώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛΓιώργος ΠαπανδρέουΣΥΡΙΖΑ