Πολιτική|01.11.2021 22:52

ΜέΡΑ25: Στο βήμα της Βουλής με μπλούζα «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ξύλο» η Μαρία Απατζίδη

Newsroom

Τη δική της κοινοβουλευτική διαμαρτυρία έκανε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη η οποία καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από δυνάμεις της αστυνομίας. Η ίδια ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με μπλουζάκι το οποίο έγραφε «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ξύλο» ενώ σε οξύ ύφος επιτέθηκε στην κυβέρνηση καταλογίζοντας της ότι καλλιεργεί διχασμό.

«Ο παρτενέρ κακής κυβέρνησης είναι κακή αστυνομία! Η κοινωνία έχει βαρεθεί να μετρά νεκρούς εξαιτίας δική σας πολιτικής ανικανότητας! Ζούμε σε εμπόλεμη ζώνη! Τα αυτονόητα δικαιώματα δεν είναι τέτοια! Οι διαδηλωτές τρώνε ξύλο, πάτε να δημιουργήσετε νέο διχασμό! Θέλετε πάλι μια Αθήνα να φλέγεται; Δεν βλέπετε ότι ο τραμπισμός δεν περνά στο λαό;», αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΜεΡΑ25.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Διαμάντης

Στη συνέχεια περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην οποία φέρεται να ξυλοκοπήθηκε. « Παραβρεθήκαμε 2 βουλευτές του Μέρα στη διαδήλωση, δήλωσα την ιδιότητά μου στους επικεφαλής αστυνομίας! Το αποτέλεσμα είναι εμφανές (σσ ένα μαυρισμένο μάτι). Όταν υπέδειξα ότι είμαι βουλευτής η απάντηση ήταν δε με νοιάζει! Χτύπησαν και μια δικηγόρο, αστυνομικός στα Εξάρχεια έσπασε τζαμαρία καταστήματος, συμπεριφερόμενος ως μπαχαλάκιας», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Απατζίδη.

ΝΔ: Όπως λειτουργούν τα δημοκρατικά κράτη λειτούργησε και η χώρα μας

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρας υποστήριξε ότι δεν μπορεί το βήμα της Βουλής να γίνεται μέσο για μηνύματα με τρόπο που είναι πέραν του κοινοβουλευτικού διαλόγου! Κάλεσε τους πάντες να είναι προσεκτικοί σε όσα λένε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου: «Όπως λειτουργούν τα δημοκρατικά κράτη λειτούργησε και η χώρα μας. Απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το βήμα της Βουλής για εκπομπή μηνυμάτων». Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά. «Όπως λειτουργούν τα δημοκρατικά κράτη λειτούργησε και η χώρα μας. Απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το βήμα της Βουλής για εκπομπή μηνυμάτων», είπε κλείνοντας ο κ. Μπουκώρος.

ΒουλήβουλευτήςΕλληνική ΑστυνομίαΜαρία ΑπατζίδηΜέΡΑ25