Πολιτική|02.11.2021 08:22

Πλεύρης: Αποκλείω νέο lockdown - Απάντηση για παλαιότερες αναφορές στο εμβόλιο κατά της H1N1

Newsroom

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά και για όσους δεν έχει πειστεί να κάνουν καμία δόση μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού οριζόντιου lockdown και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του Mega, ο κ. Πλεύρης σημείωσε για την αναμνηστική δόση ότι στους συμπολίτες που δικαιούνται να κάνουν την αναμνσητική δόση ήδη πήγε  sms και τόνισε ότι  «είχε μια απήχηση» και τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι όσοι έχει περάσει το εξάμηνο από τον εμβολιασμό τους.

Αναφορικά με τα sms που θα στέλνονται σε ανεμβολίαστους, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «η  διαρροή που έχει υπάρξει για τα sms στους ανεμβολίαστους δεν ισχύει έτσι όπως έχει βγει. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπορέσει να γίνει χρήση των ΑΜΚΑ των ανεμβολίαστων για την αποστολή ενός μηνύματος που θα τους εξηγεί την κατάσταση».

Επίσης ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο θα χρησιμοποιήσει όποιο μέσο διαθέτει για να πείσει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο. «Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να τους πείσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είναι δουλειά της πολιτείας να προσπαθήσει να πείσει, αλλά δεν μπορεί να γυρνάει με μια βελόνα στο χέρι και να εμβολιάζει τον κόσμο».

Η παλαιότερη ερώτηση για τα εμβόλια της Η1Ν1

Ο υπουργός Υγείας απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, η οποία τον χαρακτηρίζει «αντιεμβολιαστή υπουργό Υγείας», ανέφερε ότι διδακτορική του διατριβή είναι στις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και εμβολίων. Για ερώτηση που έχει κάνει σχετικά με εμβόλιο που είχε παλαιότερα αναπτυχθεί για την γρίπη H1N1, σημείωσε «Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, του Η1Ν1 είχα ρωτήσει αν είχαν τηρηθεί οι φάσεις οι οποίες προβλέπονται στις κλινικές δοκιμές» και πρόσθεσε πως τα εμβόλια για τον κορονοϊό αυτό δεν τίθεται σαν ερώτηση.

Τα σημερινά εμβόλια είναι μύθος ότι βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Έχουν πάρει όλες τις εγκρίσεις, έχουν γίνει πάνω από 2 δισ. εμβολιασμοί και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι χάρη σ’ αυτά τα εμβόλια κινδυνεύουμε λιγότερο από τη νόσο του Covid» υπογράμμισε.

Αποκλείω το ενδεχόμενο νέου lockdown

Ο κ. Πλεύρης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός νέου οριζόντιου lockdown, τονίζοντας ότι «η Πολιτεία έχει θωρακίσει το σύστημα υγείας, παρακολουθούμε την πανδημία και η βούλησή μας είναι να μην αντιμετωπιστεί με οριζόντια μέτρα». «Το lockdown σας το αποκλείω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

εμβόλιοανεμβολίαστοιΘάνος ΠλεύρηςΚορονοϊόςlockdown