Πολιτική|05.11.2021 11:15

Γιώργος Παπανδρέου: Γιατί είχε ζητήσει από τον Ανδρέα να αποχωρήσει από την πολιτική

Newsroom

Σε μια προσωπική εκ βαθέων εξομολόγηση τόσο για τον πατέρα του, όσο και για τον παππού του προχώρησε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Παπανδρέου, ερωτήθηκε για το εάν νιώθει πιο κοντά στον παππού του Γεώργιο Παπανδρέου ή στον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, απαντώντας: «Προφανώς είναι και οι δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, σε διαφορετικές εποχές με διαφορετικές προσκλήσεις. Υπάρχει ένα ενιαίο στίγμα, ο αγώνας για κάποιες προοδευτικές ιδέες, ο αγώνας για τα δικαιώματα, ο αγώνας για την δημοκρατία. Αυτοί οι αγώνες δεν ήταν εύκολοι. Ήταν αγώνες με τον λαό, για τον λαό. Ο Ανδρέας Παπανδρέου πάλεψε για την ανεξαρτησία. Εξέφρασαν ο καθένας την εποχή του. Η αγάπη μου είναι και για τους δύο όπως και η έμπνευση».

Τι αποκάλυψε ο Γιώργος Παπανδρέου για τον Ανδρέα

Ο κ. Παπανδρέου, με αφορμή στην αναφορά για τη διαφωνία του ίδιου και του πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, αναφέρθηκε και στο όταν ζήτησε από τον αείμνηστο πολιτικό να αποχωρήσει από την πολιτική.

«Όταν ήμουν μικρός και με πήγαινε βόλτα, μου μιλούσε για διάφορα θέματα. Σε μία από αυτές τις βόλτες μου μίλησε για την ζωή και τον θάνατο. Μου είπε ότι 'θέλω να φύγω με αξιοπρέπεια, με διαύγεια, θέλω να φύγω με τις καλές στιγμές'. Όταν τον είδα να υποφέρει το 1989, του είπα 'Πατέρα, μήπως ήρθε η ώρα να χαρείς την ζωή σου, να μείνεις στην θαλπωρή της οικογένειας;'. Είχε το θάρρος να μην τα εγκαταλείψει και πολιτικά δικαιώθηκε. Ήταν μια απόφαση που ήξερε ότι θα επιβαρύνει την υγεία του - και την επιβάρυνε - αλλά ήταν μια πολιτική απόφαση, μια θυσία και αυτό με εμπνέει».

Ανδρέας ΠαπανδρέουΓιώργος ΠαπανδρέουΚίνημα Αλλαγής