Πολιτική|07.11.2021 09:49

Κικίλιας στο OPEN για πανδημία: Εάν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα βοηθήσουν στην ανάσχεση του κορονοϊού

Newsroom

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» στην τηλεόραση του OPEN για την πανδημία του κορονοϊού, τα νέα μέτρα, το πέρασμά του από το υπουργείο Υγείας, αλλά και τη νέα του πρόκληση στο χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού.

Κικίλιας για νέα μέτρα: Εάν εφαρμοστούν θα βοηθήσουν

«Σε αχαρτογράφητα νερά, σε μία παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας, η Ελληνική δημόσια διοίκηση έκανε μια συγκλονιστική προσπάθεια, με αιχμή του δόρατος το υπουργείο Υγείας. Η προσπάθεια είχε μετρήσιμα αποτελέσματα γιατί εγώ αξιολογώ ως βασική προτεραιότητα την αξία της ανθρώπινης ζωής», είπε αρχικά ο κ. Κικίλιας και συνέχισε: «Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, με ένα πολύ ισχυρό όπλο, αυτό του εμβολιασμού. Έχει εξαρσεις και υφέσεις μια πανδημική κρίση. Μιλώντας πιο λίγο και πράττοντας πιο πολύ, βοηθώντας όλοι μας – γιατροί, επιστήμονες, πολιτικοί και άνθρωποι της εκκλησίας- τον κόσμο να καταλάβει ποια είναι τα επόμενα βήματα».

«Εάν εφαρμοστούν θα βοηθήσουν», είπε ο κ. Κικίλιας για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. «Είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα το πώς θα ανταπεξέλθει η χώρα», συνέχισε ο υπουργός Τουρισμού. «Κακές υπηρεσίες προσφέρουν αυτοί που θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά», επεσήμανε.

Ο κ. Κικίλιας ερωτηθείς για την αλλαγή χαρτοφυλακίου, επεσήμανε πως «ο πρωθυπουργός αποφασίσει, διαμορφώνει το υπουργικό του συμβούλιο και για μένα είναι μια μεγάλη πρόκληση αυτό το πλέον αναπτυξιακό υπουργείο».

Σημείωσε πως το 2022 η Ελλάδα θα έχει τουρίστες όλο το χρόνο.