Πολιτική|08.11.2021 15:50

Οικονόμου: Ο δικαιωματισμός αγιοποιεί τον εγκληματία και πετροβολεί τον έλληνα αστυνομικό

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στην αντιπολίτευση και τους… δικαιωματιστές έκανε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης για την αστυνομική βία από τον βουλευτή του ΜεΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του νεαρού Ρομά υπογράμμισε: «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μέρος της αντιπολίτευσης επιτίθεται με μηδενιστική διάθεση στον Έλληνα αστυνομικό ασκώντας κριτική με συνθήματα του 1950. Το Δημοκρατικό μας πολίτευμα είναι κεκτημένο. Η έννοια του δικαιωματισμού αγιοποιεί τον εγκληματία και πετροβολεί τον Έλληνα αστυνομικό. Επιχειρούμε για καλύτερη αστυνομία . Οι αστοχίες θα διορθωθούν. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι εγκληματίας. Αποστολή του είναι να μάχεται τον εγκληματία. Οι πολιτικές και συμπλεγματικές συμπεριφορές δεν επηρεάζουν την ΕΛΑΣ».

Την ίδια ώρα, επανέλαβε ότι εν εξελίξει είναι ο δικαστικός και πειθαρχικός έλεγχος για την υπόθεση βρίσκεται. Περνώντας, όμως, στην αντεπίθεση αναρωτήθηκε σκωπτικά «πως η αντιπολίτευση καταλήγει τόσο εύκολα σε συμπεράσματα;», καθώς νωρίτερα ο κ. Γρηγοριάδης ευθέως μιλούσε για δολοφονία από την ΕΛ.ΑΣ.

«Τι θα κάνετε για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας; Τον έλεγχο της ψυχολογικής τους κατάστασης και την λογοδοσία για τις πράξεις τους; Τι θα κάνετε με τις στρατικοποιημένες μονάδες ΜΑΤ και ΔΙΑΣ;», ρωτούσε ο κ. Γρηγοριάδης ενώ ειδική μνεία έκανε στον «ξυλοδαρμό» της βουλευτή του ΜεΡΑ25, Μαρία Απατζίδη. Απαντώντας ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και παράλληλα καταδίκασε το περιστατικό.

Ελληνική ΑστυνομίαΚλέων ΓρηγοριάδηςΛευτέρης Οικονόμου