Πολιτική|09.11.2021 07:15

ΣΥΡΙΖΑ: Με κυρίαρχο σύνθημα το «αν δεν μπορούν να φύγουν», το επόμενο διάστημα

Βούλα Κεχαγιά

Το μότο “εάν δεν μπορούν, να φύγουν” που αναφέρεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κυριαρχεί σταθερά το επόμενο διάστημα στην αντιπολιτευτική κριτική του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Τσίπρας: Αρνητής της πραγματικότητας ο κ. Μητσοτάκης

Αυτό έγινε σαφές και κατά την χθεσινή αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς στις δηλώσεις του για την πανδημία ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να φύγει εάν δεν είναι σε θέση να σώσει ανθρώπινες ζωές. Είναι ενδεικτικό ότι στη μακροσκελή του δήλωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικέντρωσε την κριτική του στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη τον οποίο αποκάλεσε μάλιστα αρνητή της πραγματικότητας: “Εάν δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, εάν δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία με όρους προστασίας απέναντι στη δημόσια υγεία και τους πολίτες, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας πιέζει την κυβέρνηση στο να παραδεχτεί ότι έχει αποτύχει σε πολλούς τομείς καθημερινής διαχείρισης και όχι μόνο στην πανδημία, κάτι που εκ των πραγμάτων επηρεάζει την καθημερινότητα αλλά και τις ζωές των περισσότερων πολιτών.

 

Το σύνθημα “αν δεν μπορούν να φύγουν” πρωτοειπώθηκε άλλωστε από τον Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη ομιλία του στη Χαλκίδα τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ελλάδα με τελικό προορισμό το Συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Για την Κουμουνδούρου σε όλα τα μεγάλα προβλήματα η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο αρνούμενη να δει την πραγματικότητα (πχ ακρίβεια), λέγοντας ψέματα, λαμβάνοντας ανεπαρκή μέτρα ή αποποιούμενη τις ευθύνες της. Όπως αναφέρουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση συμπεριφέρεται διαρκώς ωσάν να μην φέρει καμία ευθύνη για τίποτα. Από την πανδημία των δύο ετών για την οποία λέει ότι είναι παγκόσμια από τις καταστροφικές πυρκαγιές που λέει ότι φταίει η κλιματική κρίση, από το γεγονός ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια σε όλη την Ευρώπη αλλά η κυβέρνηση λέει ότι είναι γενικό φαινόμενο. Μιλώντας στην Χαλκίδα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: Ήρθε η ώρα να το πούμε καθαρά και το λέω καθαρά: αν δεν μπορούν να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή, αν δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες για τον εμβολιασμό,αν δεν μπορούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, αν δεν μπορούν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αν δεν μπορούν να ενώσουν την ελληνική κοινωνία παρά μόνο να τη διχάζουν, τότε ήρθε η ώρα να φύγουν το συντομότερο δυνατόν!

Σ’ αυτό το μοτίβο αναμένεται να κινηθεί και η επόμενη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Πέμπτη στην Κομοτηνή, δεύτερο σταθμό των περιοδειών του. Όσο για τη συνεδρίαση της Παρασκευής στην Ολομέλεια για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη λίστα Πέτσα και τις διασυνδέσεις με την εταιρία Opinion Poll ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επαναλάβει ότι ο πρωθυπουργός φοβάται για την συγκρότηση μίας επιτροπής στην οποία η ΝΔ θα έχει την πλειοψηφία.

Αλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΜητσοτάκηςκυβέρνησηΣΥΡΙΖΑlockdownνέα μέτρα