Πολιτική|11.11.2021 09:50

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: Είχαν καταλήξει για τα debate αλλά ένας υποψήφιος ζήτησε αναβολή

Newsroom

Για την μάχη των debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τον υπερδιπλασιασμό δυνάμεων και γενικότερα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ μίλησε στο Open και το «Ώρα Ελλάδος» ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για τη συνεδρίαση σχετικά με τα debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ σχολίασε: «Είναι πολύ αρνητικό να συζητάμε για διαδικαστικά ενώ υπάρχουν πολιτικά θέματα. Θεωρώ ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει και να είναι ανοιχτός. Δεν ανήκουμε σε διαφορετικά κόμματα για να τσακωνόμαστε γι αυτά τα θέματα και δυστυχώς από την πλευρά μίας υποψηφιότητας υπάρχει μία δυστροπία. Απ' ότι μαθαίνω. Δεν λέω ονόματα. Είχαν καταλήξει λέει προχθές. Από την πλευρά αυτού του υποψηφίου ζητήθηκε αναβολή για χθες. Χθες δεν προσήλθε και παραμένει σε εκκρεμότητα. Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου. Δεν μπορώ άλλο. Σήμερα ελπίζω να τελειώσει».
Απαντώντας στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου τα debate να γίνουν διαδικτυακά σημείωσε: «Αν είναι να γίνει διαδικτυακά ας γίνει κανένα μεσημεράκι. Γιατί έχουμε και δουλειές το βράδυ. Δηλαδή πρέπει να δούμε κόσμο. Αυτό γίνεται για να μας ακούσει ο κόσμος».
Από την πλευρά του πρότεινε η «συζήτησή μας να γίνει και με απευθείας ερωτήσεις, μεταξύ μας. Δεν μας χωρίζει ας πούμε ότι θα χώριζε εμάς από τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ».

Λοβέρδος: Εάν δεν πετύχω ως πρόεδρος θα δώσω ευκαιρία σε άλλους

«Αν μεγαλώσουμε και πιάσουμε τα ποσοστά που πιστεύω τότε υπάρχει το απόλυτο δεδομένο να ρωτάνε και τους τρεις για τις συμμαχίες. Και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία και εμάς. Εάν δεν πετύχω ως πρόεδρος του κόμματος τον υπερδιπλασιασμό θα παραμείνω στο χώρο μου αλλά θα δώσω ευκαιρία σε άλλους. Δεν θα καθίσω στο σβέρκο του κόμματός μου, να αποκτήσω ένα δικό μου κόμμα που θα το κάνω ό,τι θέλω. Στοχεύω να το μεγαλώσουμε πολύ. Όχι να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας. Δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος να λέει θέλω να μειώσω τις δυνάμεις του κόμματος. Όλοι λέμε να αυξήσουμε. Εγώ λέω για υπερδιπλασιασμό. Για να συγκαταλεγόμαστε στα μεγάλα κόμματα. Εάν δεν τον πετύχω ως πρόεδρος θα παραμείνω φυσικά στο χώρο μου αλλά θα δώσω ευκαιρία σε άλλους. Εγώ δεν ζηλεύω. Για την παράταξη παλεύουμε όλοι και την επόμενη ημέρα θα είμαστε και όλοι μαζί», ανέφερε. «Αυτή τη στιγμή ο στόχος μας είναι ο υπερδιπλασιασμός. Και δεν καταλαβαίνω τίποτα άλλο και δεν μετέχω σε καμία άλλη συζήτηση», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Για μεταφορά ψηφοφόρων από τα δύο μεγάλα κόμματα: «Λένε, και μου το ρωτήσανε και στην Πάτρα που ήμουν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει... και η απάντησή μου είναι σαφής. Μακάρι να γίνει αυτό. Μακάρι να έρθουν ψηφοφόροι από άλλα κόμματα. Δηλαδή τι; Να μείνουμε στο 6%; Εγώ και αυτούς τους καλοδέχομαι. Μακάρι να έρθουν και ας με καταψηφίσουν. Γιατί εμείς τι θέλουμε; Το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου να έχουμε πάνω από 212.000 συμμετοχές που είχαμε το 2017. Γιατί αν έχουμε αυτό το νούμερο κάνουμε αμέσως το πρώτο βήμα για να είμαστε υπερδιπλάσιοι στις επόμενες εκλογές και δεύτερον τσακίζονται και οι μηχανισμοί».

Παύλος ΓερουλάνοςdebateΧάρης ΚαστανίδηςΚΙΝΑΛΠαύλος ΧρηστίδηςΕκλογές ΚΙΝΑΛΓιώργος ΠαπανδρέουΚίνημα ΑλλαγήςΑνδρέας ΛοβέρδοςΠΑΣΟΚ