Πολιτική|11.11.2021 16:16

Γκιόκας: Αδιέξοδα μέτρα από την κυβέρνηση έφεραν αρνητικά ρεκόρ στα κρούσματα

Newsroom

Για «αδιέξοδα μέτρα της κυβέρνησης στην πανδημία που έχουν οδηγήσει στα καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, το πρωί της Πέμπτης.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και πως ακόμα και οι νέες ΜΕΘ έγιναν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, ενώ δεν προχώρησε στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ώστε επιπροσθέτως να μην μετατραπεί το δημόσιο σύστημα Υγείας σε σύστημα μιας νόσου».

Ανεπαρκή μέτρα προστασίας

Σημείωσε ότι «δεν έχουν παρθεί μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ και στα σχολεία και ότι οι κυβερνητικές επιλογές κλονίζουν την εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό».

Αναφέρθηκε «στη δύναμη των εργαζόμενων να επιβάλουν θετικά μέτρα» επικαλούμενος τους αγώνες των εργαζομένων στην COSCO και στην e-food και πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν να αχρηστεύσουν διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη».

Σχετικά με την ακρίβεια, σημείωσε ότι «τα κυβερνητικά μέτρα είναι σταγόνα στον ωκεανό» και υπογράμμισε ότι «το ελάχιστο που μπορεί αν γίνει είναι να καταργηθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης και ο ΦΠΑ σε ενέργεια και καύσιμα».

Ερωτηθείς για τις βάσεις και τις συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία τόνισε ότι «είναι επιθετικές συμφωνίες που κάνουν την Ελλάδα ορμητήριο για επεμβάσεις σε άλλες χώρες», ενώ για τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι «δρομολογούνται επικίνδυνα σχέδια για συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο».

Με αφορμή την ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου προς τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό, ο Γιάννης Γκιόκας σημείωσε ότι «ένας δημοσιογράφος μπορεί να ρωτάει ό,τι θέλει» και υπογράμμισε ότι «η ουσία είναι πως η Ελλάδα και η ΕΕ ακολουθούν μια απαράδεκτη πολιτική για τα προσφυγικά κύματα που θα δυναμώσουν λόγω των επεμβάσεων και των πολέμων». Χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτη τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δίνουν την δυνατότητα στην Τουρκία να εργαλειοποιεί το προσφυγικό και δεν επιτρέπουν σε πρόσφυγες και μετανάστες να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους».

ΚΚΕκρούσματαπανδημία