Πολιτική|12.11.2021 13:56

Καταγγελία Κουτσούμπα για προσλήψεις «από πολιτικά γραφεία» στο Λιμάνι του Πειραιά

Newsroom

Σε μια καταγγελία για όσα συμβαίνουν στο Λιμάνι του Πειραιά προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ειδικότερα, όπως είπε γίνονται εγκρίσεις προσλήψεων από πολιτικά γραφεία, για κάποιους που κάνουν κουμάντο στο ποιος θα μπει στη δουλειά, για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, ακόμα και την υποχρεωτική εγγραφή σε ένα εργοδοτικό σωματείο ως προϋπόθεση για την πρόσληψη. Σύμφωνα με τον ίδιο όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι «διακρίνουν γύρω τους και κοντά τους κομματάρχες και οικογενειοκρατία, ότι πλέον δεν υπάρχει μόνο ο δρόμος του μεταξιού, υπάρχει και ο δρόμος του λιμανιού που ξεκινάει από την Κουντουριώτου στον Πειραιά και φτάνει μέχρι το ΣΕΜΠΟ».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Κουτσούμπας θυμίζει ότι επί της οδού Κουντουριώτου στεγάζεται το γραφείο του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδου. «Κι αν ακολουθήσουμε τη διαδρομή της διαπλοκής που γράφεται στον τύπο, βλέπουμε όλως συμπτωματικώς ότι operator manager στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, στον ΣΕΠ ΑΕ, είναι κάποιος ονόματι Νίκος Κατσαφάδος... Ενώ διευθυντής προσωπικού στην θυγατρική της COSCO, D Port, είναι επίσης κάποιος Μιχάλης Κατσαφάδος…Κι επειδή στο Λιμάνι οι αποστάσεις είναι μεγάλες πρέπει να φροντίσουν να υπάρχει και κάποιος καλός και γνωστός εκπαιδευτής οδηγών, για να τους πηγαίνει και ξανά όλως τυχαίως και αυτός ονομάζεται Νίκος Κατσαφάδος».

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι οι συμπτώσεις δεν σταματούν καθώς, όπως είπε από το βήμα της Βουλής «ένα άλλο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους χώρους δουλειάς υποτίθεται για ελέγχους ασφαλείας του λιμανιού, αλλά στην πραγματικότητα για να κάνει κατήχηση στους εργαζόμενους για να προστατεύουν την εταιρία, να μη διεκδικούν κλπ κλπ, το οδηγεί ένας που ονομάζεται Θεόδωρος Κατσαφάδος… ονομάζεται Θεόδωρος Κατσαφάδος».

«Ναι στην εξεταστική»

Σε ότι αφορά την εξεταστική επιτροπή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. «λλά αυτά τα περί «δημόσιας ενημέρωσης η οποία είναι κοινωνικό αγαθό» και «αντικειμενικότητας των μέσων μαζικής ενημέρωσης ως προϋπόθεση της δημοκρατίας» που λέτε στην πρότασή σας, όταν μάλιστα κουμάντο στην ενημέρωση κάνουν συγκεκριμένα αφεντικά, μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν πείθουν ούτε τα μικρά παιδιά. Αλλά πού θα πάει. Ο λαός θα καταλάβει αργά ή γρήγορα, ότι «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα». Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο και την πατρίδα», προσέθεσε.

ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπαςεξεταστική επιτροπήΚώστας Κατσαφάδος