Πολιτική|22.11.2021 15:53

Live streaming: Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Newsroom

Τη δευτερολογία του στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνεται ότι κατά την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης σε συνταξιούχους, υγειονομικούς αλλά και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί τόνισαν ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση το κύμα ακρίβειας που έχει γίνει αισθητό στις τσέπες των καταναλωτών.

Η Δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Τα στοιχεία της Eurostat παρουσιάζουν τη συγκριτική πορεία του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες. Τα στοιχεία είναι αυτά. Κύριε Τσίπρα είναι ή δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία ενσωματώνονται στα στοιχεία της Eurostat;», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

«Αν λοιπόν αμφισβητείτε αυτά τα επίσημα στοιχεία να βγείτε να το πείτε, να στείλετε και μια επιστολή στην Εurostat. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε, να επικαλούμαστε επιχειρήματα του τύπου είδα, άκουσα.

Προφανώς, και υπάρξει αύξηση τιμών επειδή η Ελλάδα είχε έντονο αποπληθωρισμό και ως προϊόν μιας δεκαετούς κρίσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Αναφερθήκατε στην Ισπανία, όμως η Ισπανία δεν έδειξε καμία αποκλιμάκωση της ανεργίας τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε. Στην Ελλάδα μειώθηκε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Και επειδή ενοχληθήκατε με την αναφορά που έκανα στην απρεπέστατη εμφάνιση του κ. Σάντσες στην 'Αγκυρα, ζητώ να τοποθετηθείτε. Ιδού να αποκηρύξετε τις τοποθετήσεις του κ. Σάντσες».

«Μιλήσατε εσείς σε εμάς για δημιουργική λογιστική» επισήμανε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα υποτιμήσει την οποιαδήποτε αύξηση τιμής. Είναι δημιουργική λογιστική η μείωση του ΕΝΦΙΑ, των εργοδοτικών εισφορών, ο μηδενισμός γονικών παροχών; Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί;» ρώτησε τον κ. Τσίπρα και συμπλήρωσε: «Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να δώσουμε στη μεσαία τάξη αυτά που τους πήρατε».

Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τρία νέα μέτρα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα οποία απευθύνονται προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους υγειονομικούς και τα ΑμΕΑ.

Ειδικότερα, αυτά έχουν ως έξης:

  • 100.000 περίπου ενεργοί υγειονομικοί που εργάζονται στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή επιδόματος. Πρόκειται για ένα μέσο ποσό που αγγίζει τα 900 ευρώ και το οποίο θα τους δοθεί άμεσα, μέσα στο Δεκέμβριο. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε σήμερα από τα πολλά που του οφείλουμε δεύτερον», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
  • Δεύτερον όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας μας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα ύψους 250 ευρώ προσαυξημένο για κάθε μέλος οικογενειάς τους. « Έτσι θα δούμε μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξή τους. Είναι μια ανακούφιση, δεν είναι κάτι παραπάνω δεν είναι αυτό που τους αξίζει είναι όμως κάτι που αναμφίβολα», επισήμανε με νόημα.
  • Και τρίτον το ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία
νέα μέτραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήακρίβεια