Πολιτική|23.11.2021 13:29

Οικονόμου: Η πίεση στους ανεμβολίαστους έχει φέρει αποτέλεσμα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Απέκλεισε, εκ νέου, το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους. Πάντως, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η συγκυρία «είναι πολύ δύσκολη», καθώς υπάρχει έξαρση κρουσμάτων και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ.

Την ίδια ώρα, μίλησε για «πλήρη επίγνωση εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πάρα πολύ δύσκολη μάχη», ενώ έκανε λόγο για «θετικά δείγματα ότι η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους έχει φέρει αποτελέσματα». Παραμένουμε στη στρατηγική που έχουμε εφαρμόσει. Αυτά είναι τα μέτρα και προχωρούμε έτσι: προσπάθεια αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης, ενίσχυσης του ΕΣΥ, με έλεγχο και προσθήκη και των μονοκλωνικών φαρμάκων τις επόμενες μέρες. Στόχος μας να μείνουν ανοιχτές η χώρα και η οικονομία και να σώσουμε όσο περισσότερες ζωές μπορούμε», προσέθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα μέτρα για τις εκκλησίες, αφού σημείωσε ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο, τόνισε ότι η Πολιτεία δειγματοληπτικά, όπως παντού θα κάνει τη δική της δουλειά, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Στο μεταξύ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test ανεμβολίαστων στα super market, λέγοντας ότι «Υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα. Αν κριθεί από την Επιτροπή και από τις συνθήκες να γίνει οτιδήποτε διαφορετικό, θα το πληροφορηθείτε έγκαιρα. Το να ζητούμε μετά από κάθε μέτρο το επόμενο, δεν είναι χρήσιμο».

Γιάννης Οικονόμουνέα μέτραlockdown