Πολιτική|28.11.2021 12:46

Αραβώσης: Νέα κίνητρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Newsroom

Στην αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου με επιδότηση από το νέο «Εξοικονομώ», καθώς και από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, θα πρέπει να προχωρήσουν τα νοικοκυριά, ενώ ηλεκτρικά θα πρέπει να είναι τα ταξί σε Αθήνα κι Θεσσαλονίκη από το 2025, σύμφωνα με τις επιταγές του νέου κλιματικού νόμου.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στo imerisia.gr, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, όλα αυτά δεν θα συμβούν από την μία ημέρα στην άλλη και θα συνοδευτούν από την θέσπιση κινήτρων από τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου η Ελλάδα να πετύχει τον στόχο της απόλυτης κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Ο Γ. Γραμματέας αναφέρει πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου νέο «Εξοικονομώ» θα ανοίξει τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Αποκαλύπτει πως στο πλαίσιο κινήτρων του νέου «Κινούμαι Ηλεκτρικά», πέραν των οικονομικών κινήτρων πιθανότατα θα θεσπιστούν και κίνητρα κυκλοφοριακού χαρακτήρα, για την απόσυρση του στόλου των βενζινοκίνητων οχημάτων προς όφελος των ηλεκτρικών. Ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις με το συναρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο ίδιος αναφέρεται στις περιοχές στις οποίες καθίσταται υποχρεωτική η ασφάλιση κινδύνου (έναντι πυρκαγιών και πλημμυρών) για τα νέα κτίρια.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο imerisia.gr