Πολιτική|29.11.2021 16:12

Τσίπρας για γυναικοκτονία: Δεν αρκεί η οργή - Επανακαταθέτουμε την τροπολογία για θεσμική αναγνώριση

Newsroom

Την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» πρόκειται να επανακαταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως γνωστοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ειδικότερα γράφει:

Η ανάρτηση στο facebook

Επανακαταθέτουμε την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

Πριν λίγες μέρες η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία μας για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» με την υπεκφυγή πως θα σύστηνε νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενδοοικογενειακή βία.

Σήμερα μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σε ένα έτος. Δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες όταν βιώνουμε με δραματικό τρόπο, καθημερινά πλέον, τα αποτελέσματα της έμφυλης βίας.

Για αυτό θα επανακαταθέσουμε την τροπολογία μας. Δεν αρκεί ο αποτροπιασμός και η οργή. Είναι η ώρα της δράσης, έχουμε ήδη αργήσει.

Και η αναγνώριση της γυναικοκτονίας από την Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή, για την πάταξη της πατριαρχίας, του σεξισμού και όλων των γενεσιουργών αιτιών της έμφυλης βίας.

Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Δολοφόνησε τη γυναίκα του και παραδόθηκε στο Τμήμα

Μία νέα υπόθεση γυναικοκτονίας, η 14η για το 2021 στην Ελλάδα, σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου. Όπως μεταδίδει το thestival, 49χρονος άνδρας παρουσιάστηκε γύρω στις 21:30 στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ομογενή από την Αρμενία και τον οδήγησαν στο κρατητήριο του Τμήματος. Παράλληλα περιπολικό μετέβη στην οικία του δράστη, όπου διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα ήταν νεκρή. Η 48χρονη γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός της, στην οδό Πόντου, στην Πολίχνη. 

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑγυναικοκτονία