Πολιτική|01.12.2021 14:38

Live Streaming: Δείτε την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς άνω των 60

Newsroom

Αυτή την ώρα, στο βήμα του Βουλής, μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας για το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Λυπάμαι αλλά είστε σε απόλυτη σύγχυση έχετε χάσει τον έλεγχο βρίσκεστε πιθανώς σε πανικό και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο. Και πραγματικά σας εκλιπαρώ σοβαρευτείτε. Επειδή το να βρίσκεστε σε πανικό την κρίσιμη αυτή στιγμή είναι ενδεχομένως χειρότερο από μία λάθος απόφαση», υπογράμμισε σε έντονο ύφος, θυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος έλεγε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν αποτελεί επιλογή.
 «Η χθεσινή απόφαση και ο τρόπος με τον οποίον τον ανακοινώσατε δείχνει ένα πράγμα: ότι σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, σε μια στιγμή πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας σε μια στιγμή τραγωδίας, τούτη την ώρα που μιλάμε και εσείς πάλι με αυταρέσκεια έρχεστε να μας πείτε ότι σώζουμε ζωές», σημείωσε και προσέθεσε ότι  έχουμε ξεπεράσει δυστυχώς κάθε ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και είμαστε στις χειρότερες θέσεις σε όλη την δυτική Ευρώπη. «Πάνω σε αυτή την τραγωδία έρχεστε εσείς παίρνετε μία θέση την οποία ξορκίζετε επί τρεις ολόκληρους μήνες και για άλλη μία φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, διερωτώμενος εάν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με την εξέλιξη της πανδημίας. 
«Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια την πιο δύσκολη στιγμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας έχετε χάσει την μπάλα έχετε χάσει τον έλεγχο την μία κρύο μία ζέστη τίμια άσπρο την άλλη μαύρο», είπε επίσης. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, στο θέμα της πανδημίας, έχει ξεπεράσει δυστυχέστατα κάθε μαύρο ρεκόρ ενώ, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε: «Πάλι με αυταρέσκεια ήρθατε να μάς πείτε σώζουμε ζωές, ενώ σήμερα μάθαμε ότι 155 συμπολίτες μας είναι προχείρως διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και δεν έχουμε εικόνα για το αν υπάρχει περίπτωση να σώσουν τη ζωή τους».

Δείτε ζωντανά τις δηλώσεις Τσίπρα από τη Βουλή 

ΣΥΡΙΖΑΒουλήΑλέξης Τσίπραςυποχρεωτικός εμβολιασμός