Πολιτική|02.12.2021 07:16

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρο επιβολής και εκβιασμός στους αδύναμους ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60

Βούλα Κεχαγιά

Και συνταγματικού χαρακτήρα κωλύματα προβάλλουν από το μέτρο της κυβέρνησης για το υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών λέει ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνοντας υπόψη του τις γνώμες της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνταγματολόγων.

Λίγο προτού ξεκινήσει την περιοδεία του στην Κοζάνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με συνέντευξη-προπομπό στον τηλεοπτικό σταθμό Flash Δυτικής Μακεδονίας μίλησε για μέτρο επιβολής με έναν εκβιασμό που αφορά τους αδύναμους οικονομικά που στηρίζεται όπως είπε σε μία «ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη: Δεν δίνουμε χρήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά δεν μάς νοιάζει στο τέλος της ημέρας αν θα εμβολιαστεί ο κόσμος. Να εισπράξουμε στο τέλος της ημέρας το 100αρικο, μπας και έχουμε στο δημόσιο ταμείο χρήματα περισσότερα γα να κάνουμε αυτά που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε».

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στους υψηλούς τόνους με τους οποίους τοποθετήθηκε χθες το μεσημέρι στη Βουλή και μάλιστα αναφερόμενος στο συγκεκριμένο μέτρο είπε ότι πρόκειται για μία επιλογή «σαμποτάζ στην προσπάθεια της πειθούς για την αξία του εμβολιασμού».

Από την συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε σαφές ότι πλέον και με δεδομένη την στάση της κυβέρνησης ούτε ο ίδιος ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιμένουν στην πρόταση για ανάδειξη υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής καθώς «η κυβέρνηση αρνείται κάθε εκδοχή και κάθε πρόταση την οποία εμείς καταθέτουμε με έναν πρωθυπουργό που θεωρεί ότι μέσα από την επικοινωνιακή λογική και τη δημαγωγία μπορεί να ξεπεράσει μία κρίση που αγγίζει και την τελευταία οικογένεια σήμερα».

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου λέγοντας ότι θα καθορίσει τον προγραμματισμό του, θα εκλέξει τα όργανά του «και θα προχωρήσει σε μία ουσιαστική και βαθιά ανανέωση στελεχών στις καθοδηγητικές θέσεις». Όμως διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται μία διαδικασία όπου τα παλαιότερα στελέχη δεν θα έχουν ρόλο και συνεισφορά αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μία συνένωση δυνάμεων μεταξύ νεότερων και παλαιότερων στελεχών για την «επόμενη μέρα».

Η Κοζάνη παρουσιάζει για τον Αλέξη Τσίπρα ένα πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση επηρεάζει εκατοντάδες οικογένειες στην περιοχή και δεν διασφαλίζει την διατήρηση θέσεων εργασίας. Η επίσκεψη του στην Δυτική Μακεδονία έρχεται λίγες ημέρες μετά την εκεί επίσκεψη του πρωθυπουργού που αποδοκιμάστηκε έντονα από εργαζόμενους που θεωρούν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

νέα μέτραΣΥΡΙΖΑΚοζάνηυποχρεωτικός εμβολιασμόςΑλέξης Τσίπρας