Πολιτική|04.12.2021 07:10

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανανέωση περνάει μέσα από το συνέδριο - Τα μηνύματα Τσίπρα και η περιοδεία στα Γιάννενα

Βούλα Κεχαγιά

Τα Γιάννενα είναι ο επόμενος σταθμός των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα ανά την Ελλάδα στο δρόμο προς το 3ο συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο.

Ο προσυνεδριακός σχεδιασμός συνεχίζεται απρόσκοπτα, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα το ίδιο και οι επιτροπές και όλα δείχνουν ότι οι εξορμήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και των στελεχών του στην περιφέρεια θα συνεχιστούν κανονικά σε μία προσπάθεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πιάσει το νήμα από την αρχή στην σχέση του με την κοινωνία.

Μάλιστα στην τελευταία του ομιλία στην Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με νόημα ότι όλες οι συναντήσεις και οι εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς το συνέδριο “είναι το οξυγόνο μας” θέλοντας να καταδείξει ότι είναι ένα κόμμα που αντλεί τη δύναμή του από την κοινωνία και την διαπροσωπική επαφή με τους ανθρώπους.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το συνέδριο αποτελεί το κομβικό σημείο για μία νέα αρχή που θα μπορέσει όπως αναφέρει να δώσει διέξοδο στον κατήφορο μίας “κυνικής κυβέρνησης”. Γι’ αυτό και σχεδόν σε όλες του τις ομιλίες αναφέρει ότι “αναμεταδότες” των μηνυμάτων που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ίδιοι οι πολίτες δεδομένης της στάσης των ΜΜΕ και της αδυναμίας του να στέλνει μηνύματα μέσω αυτών που να προβάλλονται με αντικειμενικό τρόπο. Μάλιστα συνηθίζει να λέει ότι “επειδή δεν είμαστε ένα κόμμα που στηριζόμαστε στη διαπλοκή” ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να συγκρουστεί και πάλι με τα μεγάλα συμφέροντα και να πάει κόντρα στο ρεύμα για μία σύγχρονη δημοκρατική χώρα. Στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε διεξοδικά στις ανοιχτές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το κόμμα του: “Προσπαθώ να πιάσω τον παλμό της κοινωνίας και των πολιτών. Και νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα που πραγματοποιεί άνοιγμα στην ελληνική κοινωνία, το οποίο πρέπει να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του που θα εκλέξει τα όργανά του, θα καθορίσει τον προγραμματισμό του και θα προχωρήσει και σε μία βαθιά ανανέωση στελεχών στις καθοδηγητικές θέσεις” είπε.

Επί της ουσίας δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι μέσα από το Συνέδριο θα επιδιωχθεί η ανανέωση σε μεγάλο βαθμό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι “και οι παλαιότεροι δεν θα έχουν ρόλο και συνεισφορά στις εργασίες μας”.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν πως στην Κουμουνδούρου δεν γίνεται καμία συζήτηση για αναβολή του Συνεδρίου και τονίζουν πως αφού η πανδημία έχει πάει τις δημοκρατικές διαδικασίες πίσω μπορεί να γίνει αξιοποίηση και της τεχνολογίας όπως έγινε το καλοκαίρι με την πανελλαδική συνδιάσκεψη. Όπως και να έχει μιλούν για ένα μαζικό συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα ρεύματα της αριστεράς και του προοδευτικού κινήματος χωρίς καμία διαδικασία αποκλεισμού.

ΓιάννεναΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑ