Πολιτική|12.12.2021 20:20

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Αποτελέσματα: Θρίαμβος του Νίκου Ανδρουλάκη με μεγάλη διαφορά από τον Γ. Παπανδρέου

Newsroom

Θρίαμβος του Νίκου Ανδρουλάκη και στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ καθώς ο νυν ευρωβουλευτής του κόμματος φαίνεται να επικρατεί άνετα του Γιώργου Παπανδρέου με ποσοστό που θα ξεπεράσει το 65%

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικρατεί στις περισσότερες περιφέρειες του πρώην πρωθυπουργού ενώ λίγο μετά τις 22:00 αναμένεται να προβεί και στην πρώτη του δήλωση ως νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

Δείτε όλες τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στο liveblog του ethnos.gr

Μεγάλη η συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Η συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο των εκλογών ήταν πολύ μεγάλη καθώς ψήφισαν περισσότεροι από 205 χιλιάδες πολίτες. 

Νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώτος σε ψήφους στον α' γύρο, ψηφίζοντας στο Περιστέρι, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του ενώ μετά την ψήφο του προχώρησε σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι ζητά από τους δημοκρατικούς πολίτες «καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «σήμερα ενώνονται όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες όλων των γενεών». Επίσης επισήμανε την ανάγκη ώστε να υπάρξει ξανά μεγάλη συμμετοχή από προοδευτικούς δημοκράτες και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «ζητώ καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη». 

Εκλογές ΚΙΝΑΛΓιώργος ΠαπανδρέουΚΙΝΑΛ