Πολιτική|12.12.2021 22:11

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Γιώργος Παπανδρέου: Ο μεγάλος ηττημένος

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αδιαμφισβήτητα ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται ως ο μεγάλος ηττημένος των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Ενώ ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες για την ολική… επαναφορά τελικά κατέληξε με δύο ήττες στην πλάτη του. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κατάφερε στο δεύτερο γύρο να γυρίσει το παιχνίδι, μολονότι άλλαξε πλήρως τη στρατηγική του, θυμίζοντας τις εποχές του «σκληρού ροκ». Αλλά και αυτό δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει την δύσκολη για εκείνον συνθήκη. Μάλιστα, ουσιαστικά έμεινε μόνος του, αφού ούτε ο Χάρης Καστανίδης αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος δεν δήλωσαν επίσημα τη στήριξή τους, αν και θεωρούνται «παπανδρεϊκοί».

Η επόμενη ημέρα για τον Γ. Παπανδρέου μόνο εύκολη δεν είναι. Γνωρίζει ότι μετά την όχι τόσο επιτυχημένη προσπάθεια με το ΚΙΔΗΣΟ και σήμερα με την αποτυχία του να εκλεγεί θα δυσκολευθεί να «επανακάμψει» πολιτικά. Ενώ και η «συμβίωσή» του με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις άλλες «φυλές» στο Κίνημα Αλλαγής θεωρείται αρκετά δύσκολη.

 Εγγυητής της επόμενης ημέρας

Πάντως, ο ίδιος ξεκαθάρισε στη δήλωσή του ότι θα συνεχίσει τον «αγώνα», υπαινισσόμενος ότι πολιτικά θα παραμείνει πλήρως ενεργός. «Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα», τόνισε ο ίδιος, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι θα παρακολουθεί από… κοντά την πολιτική Ανδρουλάκη. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι επιχείρησε να εμφανιστεί ως εγγυητής της επόμενης ημέρας, επισημαίνοντας με νόημα: «Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών.  Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά».

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ξεκάθαρα παρών στην πολιτική σκηνή της χώρας, παρά την εσωκομματική του ήττα. Θα απαιτηθεί, σίγουρα, χρόνος για να επανακάμψει, όμως αφήνει να εννοηθεί ότι δεν αποχωρεί…

ΚΙΝΑΛΧάρης ΚαστανίδηςΠαύλος ΓερουλάνοςΠαύλος ΧρηστίδηςΚίνημα ΑλλαγήςΕκλογές ΚΙΝΑΛΓιώργος ΠαπανδρέουΑνδρέας Λοβέρδος