Πολιτική|16.12.2021 20:46

Οικονόμου: Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να συρθεί στη διαγραφή Κουρουμπλή

Newsroom

Για εξαναγκασμό του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Παράλληλα σημειώνει ότι οι δηλώσεις Κουρουμπλή δεν αποτελούν μεμονωμένη συμπεριφορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του αναφέρει ότι:

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα».

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες Οικονόμου

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος: 

«Τώρα είναι ώρα να πράξει το αυτονόητο και ο κ. Μητσοτάκης αντί να κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες του κ. Οικονόμου: να απαντήσει γιατί ενώ είχε ενημερωθεί και αυτός και οι συνεργάτες του ήδη από τον Μάιο για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα έλεγε απροκάλυπτα ψέματα στη Βουλή για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ και δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Περιμένουνε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ και να απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ».

ΚΙΝΑΛ: Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές

«Η δοκιμασία της κοινωνίας από την πανδημία δεν θα τελειώσει όσο κυριαρχεί η πόλωση και η ακραία δημαγωγία», αναφέρεται σε σχόλιο από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ. Όπως σημειώνει:

«Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Κουρουμπλή, που σωστά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φοβόμαστε όμως, ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του».

Η διαγραφή Κουρουμπλή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι διαγράφηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του στη Βουλή. Συγκεκριμένα, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τίθεται εκτός ΚΟ του κόμματος.



Νωρίτερα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τοποθέτησή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους. Ακολούθησε σάλος με τους βουλευτές της ΝΔ να αντιδρούν έντονα, ενώ αποστάσεις έλαβαν άμεσα κορυφαία στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

διαγραφήΑλέξης ΤσίπραςΓιάννης ΟικονόμουΣΥΡΙΖΑΠαναγιώτης Κουρουμπλής