Πολιτική|18.12.2021 14:30

Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης: Αμοιβές Βαλκανίων και κόστος ζωής Δυτικής Ευρώπης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ήταν ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε έχουμε αμοιβές Βαλκανίων και κόστος ζωής της Δυτικής Ευρώπης, μιλώντας για τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και το καλάθι της νοικοκυράς. «Οι εισοδηματικές ανισότητες παραμένουν. Και ενώ η αγοραστική δύναμη μειώνεται, με το κόστος της ενέργειας να αυξάνεται ραγδαία, η κυβέρνηση λειτουργεί πάλι με το «βλέποντας και κάνοντας». Με έκπληξη θα διαπιστώσει κανείς ότι οι περισσότερες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της αύξησης των τιμών στην ενέργεια δεν επεκτείνονται στο 2022. Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά, εδώ και πάρα πολλούς μήνες, στις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης στη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι σημαντικές στρεβλώσεις ολιγοπωλιακού χαρακτήρα, διαβρώνουν το εισόδημα των πολιτών και μειώνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ: «Είμαστε εδώ λοιπόν, ξανά, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη, για να είμαστε εμείς αυτή κυβέρνηση στο μέλλον. Μια κυβέρνηση προοδευτική, ρεαλιστική προγραμματική, που θα απαντήσει στα προβλήματα του ελληνικού λαού. Είμαστε λοιπόν εδώ, για να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της ευθύνης, τη σημαία του ρεαλισμού, τη σημαία της σοβαρότητας. Κρατάμε λοιπόν ψηλά αυτή τη σημαία. Ένα κόμμα σύγχρονο, σοσιαλδημοκρατικό, που δίνει ελπίδα και της προοπτική στην Ελληνίδα, και στον Έλληνα». 

Νωρίτερα, ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση σε ότι αφορά την πανδημία ότι φάνηκε άτολμη, πήρε πολλές λανθασμένες αποφάσεις, αλλά και όσες ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, δυστυχώς υλοποιήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση.

Κίνημα ΑλλαγήςΠροϋπολογισμός 2022