Πολιτική|21.12.2021 11:41

Οικονόμου: Δεν σκεφτόμαστε αυτή την ώρα καθολικό lockdown

Newsroom

Tις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν μέτρα και συστάσεις που θα καθορίζουν με σαφήνεια το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κοινωνία τις επόμενες ημέρες της εορταστικής περιόδου, όπως τόνισε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως διευκρίνισε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε ορισμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το σχέδιο που εξέταζε και επρόκειτο να ανακοινώσει η κυβέρνηση για πραγματοποίηση rapid test στις γιορτές ακόμα και από εμβολιασμένους μάλλον θα ανατραπεί και τελικά θα ισχύσει η πραγματοποίηση self test.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ για το αν τα μέτρα θα αφορούν μόνο την Πρωτοχρονιά ή θα περιλαμβάνουν και τα Χριστούγεννα απάντησε ότι θα πρόκειται για έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πώς θα περάσουμε όλες τις γιορτές.

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει κάτι πολύ ουσιαστικά για την εορταστική περίοδο και πως οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο μετά και από εισηγήσεις των ειδικών η κυβέρνηση θα δει πως θα το υιοθετήσει προκειμένου να είναι και λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ικανοποιεί τις βασικές παραμέτρους της κυβερνητικής στρατηγικής.

«Δεν σκεφτόμαστε ένα καθολικό lockdown»

Επανέλαβε ότι δεν βρίσκεται σήμερα στις σκέψεις της κυβέρνησης ένα καθολικό lockdown και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν καθολικά μέτρα.

Σημείωσε ωστόσο πως εάν χρειαστούν μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι με καθολικό περιορισμό, θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν χωρίς αιφνιδιασμούς.

Για τα σχολεία ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια εισήγηση για να μην ανοίξουν στην ώρα τους και μάλιστα πως ο αριθμός των κρουσμάτων κορoνοϊού στα σχολεία πέφτει.

Γιάννης ΟικονόμουΚορονοϊόςνέα μέτραμετάλλαξη Όμικρον