Πολιτική|03.01.2022 16:54

Πακιστανική κοινότητα: Ζητά συγγνώμη και επιείκεια για τον συνωστισμό στο Σύνταγμα - «Οι νόμοι είναι για όλους» απαντά ο Θεοδωρικάκος

Newsroom

Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο απέστειλε τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας - Πακιστάν με την οποία ζητά συγγνώμη για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος.

Ταυτόχρονα καταθέτει αίτημα για επιείκεια αναφορικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, σημειώνοντας πως η κίνηση δεν ήταν οργανωμένη και έγινε από άτομα που δεν γνώριζαν ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος από την πλευρά του απάντησε λίγη ώρα αργότερα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογραμμίζοντας ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα σβηστεί κανένα πρόστιμο από αυτά που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Η επιστολή από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ελλάδας - Πακιστάν

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας- Πακιστάν θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη.

Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος όπως κάθε χρόνο. Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά.

Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για ακύρωσή τους.

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδα - Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε καλά.

Με εκτίμηση

SYED MOHAMMAD JAMIL

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας- Πακιστάν».

Η αρνητική απάντηση από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λίγη ώρα αργότερα με ανάρτησή του στα social media απάντησε αρνητικά στο εν λόγω αίτημα. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η Ελληνική Αστυνομία στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη κι αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».

Γεωργιάδης: Απαράδεκτη η εικόνα - Σταμάτησε σε 30 λεπτά

Στη συνάθροιση των ατόμων με καταγωγή από το Πακιστάν στο Σύνταγμα για την αλλαγή του έτους, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για «απαράδεκτη εικόνα».

«Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, επικοινώνησα με την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Οι αστυνομικοί είπαν ότι έγινε ενημέρωση πως δεν θα υπάρξει εκδήλωση για την αλλαγή του έτους, όπως ορίζουν τα νέα μέτρα για την πανδημία, και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος», σημείωσε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι κόπηκαν πρόστιμα σε ορισμένους που δεν φορούσαν μάσκες και πρόσθεσε ότι «αυτή η εικόνα είναι απαράδεκτη ως προς την πανδημία»

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι κάθε χρόνο από το 2000 αλλοδαποί συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του έτους καθώς οι «ημεδαποί συγκεντρώνονται στα σπίτια τους και σε εστιατόρια για το ρεβεγιόν και οι αλλοδαποί συγκεντρώνονται για να δουν το δωρεάν θέαμα στο Σύνταγμα».

Για «εισβολή» μίλησε ο Μπογδάνος

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έχει διαγραφεί από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίς με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter κάνει λόγο για «εισβολή».

«Η χθεσινή εικόνα μαρτυρά:

  1. Το μέγεθος της εισβολής
  2. Ότι οι εισβολείς απολαμβάνουν πιο πολλά δικαιώματα από τους γηγενείς.

Ό,τι για σένα απαγορεύεται δια προστίμου ή ροπάλου, για αυτούς επιτρέπεται άνευ οχλήσεως.

Το 22 δείχνει ήδη τον δρόμο: Για την Ελλάδα και την Ελευθερία», έγραψε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

ΣύνταγμαΚωνσταντίνος ΜπογδάνοςΠακιστάνΤάκης Θεοδωρικάκοςειδήσεις τώραΠαραμονή ΠρωτοχρονιάςΆδωνις ΓεωργιάδηςΚορονοϊός