Πολιτική|04.01.2022 13:36

Οικονόμου: Πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία

Newsroom

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι το άνοιγμα των σχολείων και βασική μας πρόθεση είναι παραμένουν ανοικτά τα σχολεία, να ανοίξουν και να ανοίξουν με ασφάλεια για τους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη  πρόθεσή της κυβέρνησης εστιάζεται σε τόσο σε λόγους εκπαιδευτικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς. «Κάθε μας βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, θα γίνει έχοντας στο μυαλό μας την απόλυτη εξασφάλιση της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους», προσέθεσε χαρακτηριστικά. 

Σε έτερη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο τα σχολεία μόλις ανοίξουν να… κλείσουν λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων υπογράμμισε ότι πιθανότατα θα συμπεριλαμβάνεται στην εισήγηση των ειδικών τι θα συμβεί σε μια πιθανή περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων. «Σαφώς θα υπολογίζεται και αν το κρίσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των κρουσμάτων ή εάν θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε το ευχάριστο γεγονός ότι δε συνοδεύεται από έκρηξη νοσηλείων. Παράλληλα είναι σίγουρο ότι θα περιγράφει ένα πρωτόκολλο που θα διασφαλίζει την υγεία των παιδιών των και των οικογενειών τους. Επαναλαμβάνω η πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να ανοίξουμε αυτό γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη», σημείωσε ο ίδιος. 

Ο Πρωθυπουργός θα ακολουθήσει τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ

Την ίδια ώρα, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι από την στιγμή που ο κ. Σκέρτσος βρέθηκε θετικός άπαντες στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ. «Όλοι θα ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κύριος Σκέρτσος σήμερα δεν ήρθε σε επαφή με τον πρωθυπουργό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή», υπογράμμισε. 

Απαντώντας, τέλος, στις τουρκικές προκλήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Αυτά τα επικοινωνιακά σόου της Τουρκίας δεν νομίζω ότι είναι ικανά να αλλάξουν την προσέγγιση μας,  της σοβαρότητας και της αυτοπεποίθησης με την οποία διαχειριζόμαστε τα εθνικά μας θέματα». 

ΚορονοϊόςΚυριάκος ΜητσοτάκηςκρούσματαΓιάννης Οικονόμουειδήσεις τώρασχολείαΆκης Σκέρτσος